Un detingut per cometre set furts en un mateix dia al Berguedà, el Bages i el Solsonès

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a finals d’abril i ara els Mossos busquen l'altra persona implicada en el cas

Detingut un home de 20 anys com a presumpte autor de set delictes de furt. Els Mossos d’Esquadra el van detenir diumenge passat, 15 de maig, per uns robatoris que hauria comès en un mateix dia i en tres comarques diferents: el Berguedà, el Bages i el Solsonès.

La detenció és el resultat d’una investigació iniciada a finals d’abril després de tenir constància que en un sol dia s’havien produït diversos furts a Solsona i Navès (Solsonès), Manresa i Cardona (Bages) i Berga i l’Espunyola (Berguedà).

Les unitats d’investigació de les comissaries de Solsona, Berga i Manresa van determinar que tots els fets van ser perpetrats pels mateixos autors. Entre les 19:30 i les 22 hores del passat 22 d’abril van efectuar set furts en establiments comercials, hotels i restaurants. És a dir en només dues hores i mitja.

En tots els fets, els lladres distreien les víctimes tapant l’objecte que volien sostreure amb una revista o un cartell i, un cop aconseguit l’objectiu, marxaven ràpidament del lloc. En total van sostreure cinc mòbils, un moneder i 500 euros d’una caixa enregistradora.

Finalment, els investigadors van identificar els presumptes autors i van esbrinar que tenien diversos antecedents per delictes contra el patrimoni, concretament furts en establiments comercials i de restauració. A més, en la majoria dels fets utilitzaven el mateix modus operandi.

El passat 15 de maig agents del cos van localitzar i detenir un dels presumptes autors. Ara la investigació continua oberta per tal de localitzar l’altra persona implicada en els fets. De moment, això sí, el detingut ja ha passat a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona.

X