Els Castellers de Berga celebren els seus 10 anys, aquest dissabte, en una diada a la plaça de Sant Pere

El 7 de juliol de 2012 els Castellers de Berga estrenaven la camisa blava a la plaça i aquest dissabte rememoraran aquella fita, acompanyats pels Castellers de Sabadell i la Colla Castellera de la Cerdanya

Imatge del bateig dels Castellers de Berga, el juliol del 2012. CDBERGA

Fa 10 anys que un grup de persones va fer realitat allò que semblava impossible: que es fessin castells a Berga. El 7 de juliol del 2012, a la plaça de Sant Pere, els Castellers de Berga van estrenar la camisa blava que durant l’última dècada han exhibit per tot el país. I aquest cap de setmana bufen espelmes amb una altra senyora diada als peus de l’Ajuntament.

En el bateig del 2012, els Castellers de Berga van descarregar el 4 de 6, el 3 de 6 i el 4 de 6 amb agulla. Ho van fer acompanyats de les colles padrines dels Castellers de Sabadell i els Castellers de Solsona. Ara, per celebrar la seva primera dècada de vida, els de la camisa blava tornaran a comptar amb els Castellers de Sabadell, però també amb la Colla Castellera de la Cerdanya, a qui han vist néixer i han apadrinat en el decurs d’aquests deu anys.

La diada dels 10 anys serà, com el bateig, a la plaça de Sant Pere de Berga. Se celebrarà aquest dissabte, 9 de juliol, a partir de les 6 de la tarda. Després, hi haurà sopar i festa al Cine Catalunya.

Superat l’aniversari, els Castellers faran una última actuació abans de marxar de vacances. Serà el 16 de juliol, la setmana que ve, i també faran d’amfitrions: organitzen la diada castellera dels Països Catalans, al Pi de les Tres Branques, a Castellar del Riu.

X