Reobre el vial que enllaça Puig-reig i Casserres

El vial que enllaça la C-1411z i la BV-4131 estava tancat al trànsit des de feia gairebé dos anys (FOTO: Ajuntament de Puig-reig)

Ja es pot circular pel vial que enllaça la C-1411z i la BV-4131, a Casserres, que estava tancat al trànsit des de feia gairebé dos anys i que ja ho havia estat anteriorment durant un període d’uns 8 mesos.

L’últim tall d’aquesta via es va fer a mitjans de juliol de 2020. La reobertura s’ha allargat més del previst pel perill de caiguda de pedres de grans dimensions i per l’endarreriment en l’execució de les obres de reparació i consolidació del talús adjacent que havia de realitzar la Generalitat.

Des de l’Ajuntament de Puig-reig asseguren que són conscients de les molèsties que ha provocat el tancament d’aquesta carretera, sobretot als usuaris del polígon industrial de La Sala, i del risc que ha comportat la circulació de vehicles pesants per l’interior del nucli urbà. Però el cost de les obres, de gairebé un milió d’euros, era econòmicament inassumible per part del consistori. Després d’un llarg procés de negociacions, a finals de 2020, es va aconseguir tancar un acord entre l’Ajuntament de Puig-reig, la Diputació de Barcelona i la Generalitat, per tal d’iniciar l’arranjament definitiu del vial i l’assumpció de la titularitat i el manteniment per part de la Diputació. Gràcies a aquest acord, s’ha pogut restablir la circulació definitiva i continuada de la circulació i el posterior manteniment d’aquest tram.

X