Empreses d’oci dels pantans de la Catalunya Central, obligades a aturar l’activitat per l’extrema sequera

Pantà de la Baells (FOTO: Divina López)

La situació d’extrema sequera que viu el país ha obligat les empreses d’oci d’alguns pantans de la Catalunya Central a aturar o reduir activitats. La primavera i l’estiu són l’època en què treballen més, però aquest any està sent fluix. D’una banda, per la sequera, que en alguns casos els ha obligat a aturar activitats i, de l’altra, per l’activació del pla Alfa, que ha fet que alguns hagin de tancar durant 10 dies.

Reclamen ajudes al sector

Al pantà de la Baells, l’empresa Indòmit no pot oferir activitats pel baix nivell d’aigua. Ara mateix, la Baells es troba per sota del 40% de la seva capacitat (37,36%). El seu responsable, Albert Palau, reclama que s’articulin ajudes al sector a través de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT). “Entenem que una sequera és com una inundació”, assegura.