Berga torna a impulsar un concurs d’aparadors de tardor, amb els bolets com a temàtica dels decorats

Hi ha premi per a dos aparadors i un val de 100 euros per als votants, que s'haurà de bescanviar comprant als comerços de proximitat

L’Ajuntament de Berga torna a plantejar als comerciants el repte de crear el millor aparador de tardor de la ciutat. El govern llança una nova edició del concurs d’aparadors i enguany planteja com a temàtica els bolets i la tardor. Fa un any hi van participar una quarantena d’establiments i aquesta vegada s’espera superar-los o, com a mínim, repetir aquesta xifra.

Els comerços tenen des de l’1 fins al 12 d’octubre per inscriure’s-hi a través d’un formulari online. Després, els aparadors hauran de mantenir la decoració de tardor entre el 12 d’octubre i el 2 de desembre. “És una època que passen moltes coses a Berga”, ha relatat la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, i ha afegit que els aparadors guarnits han de ser “un complement ideal” per a iniciatives com la Berga Bolet.

El jurat -que, per cert, aquest any s’ha professionalitzat amb la idea que pugui argumentar millor les decisions i que aporti més que unes puntuacions- valorarà especialment la creativitat, la sostenibilitat, la innovació i la difusió del comerç proximitat dels aparadors. A més, els membres del jurat aniran junts a veure aparador per aparador, de manera que podran deliberar in situ sobre els elements que té cada decoració.

Dos premis per als aparadors, un premi per al votant i un premi col·lateral per al comerç

Participar al concurs té premi, tant per a qui decora l’aparador com per a qui el vota. L’Ajuntament concedirà un premi de 500 euros al comerç que sigui distingit com el millor aparador del concurs. En aquest cas l’escollirà el jurat qualificat. També es donaran 200 euros al segon classificat, però en aquest cas serà un premi que escollirà el públic, votant a través d’un QR que s’exposarà en cada comerç participant.

A banda, els votants optaran a un premi de 100 euros que s’hauran de bescanviar comprant en algun dels establiments que participen en la campanya. Això -ha explicat Rifà- comporta que hi haurà un quart premi: aquests 100 euros aniran a parar al comerç de proximitat ja que, per gastar-los, caldrà comprar-hi.

X