Àrees de “Petó i adeu”, les noves zones a tocar de les escoles per deixar els infants sense bloquejar el trànsit

L'Ajuntament de Berga ha habilitat dotze zones en cinc escoles de primària de la ciutat. En totes elles no s'hi podrà aparcar just abans de l'inici de les classes per alliberar-les pels pares que només s'aturen un moment per deixar els infants

L’Ajuntament de Berga, en coordinació amb els centres educatius de primària del municipi, ha habilitat dotze espais d’aparcament als accessos de les escoles per facilitar i descongestionar la circulació de vehicles durant l’horari d’entrada a l’escola. Es tracta de les anomenades zones de “Petó i adeu”, que fa anys que funcionen en altres municipis del país, per tal que les famílies que porten els infants a l’escola amb cotxe puguin parar sense interrompre el trànsit i acomiadar els nens i nenes a peu de vorera des del vehicle. La iniciativa ha estat implementada en altres poblacions catalanes i enguany, es posa en marxa a la capital berguedana coincidint amb l’inici d’un nou curs escolar.

Àrees habilitades en cinc escoles de primària

El consistori ha habilitat una dotzena de zones de “Petó i adeu” a l’entorn més proper de les cinc escoles de primària per tal que els infants puguin completar a peu el camí d’accés al recinte de forma segura. En concret, s’han creat 3 places a l’Escola Sant Joan, 3 places a l’Escola Santa Eulàlia, 2 places a l’Escola La Valldan, 2 places a l’Escola Vedruna i 2 places a l’Escola FEDAC Xarxa.     

Senyalització de les zones

Els operaris de la brigada municipal han efectuat les tasques d’habilitació de les diferents zones de “Petó i adeu” entorn dels centres educatius. Els espais d’aparcament estan indicats i delimitats a la calçada mitjançant la utilització d’un pictograma de color blanc i verd pintat sobre el paviment. Aquestes zones també compten amb senyalització vertical, on s’indica l’horari en el qual està prohibit estacionar en aquestes places d’aparcament: de 8.45 a 9:15 h i de 14:45 a 15:15 h. L’horari i l’ús de les zones de “Petó i adeu” seran vigents durant el curs escolar. 

X