Del bosc al plat: tornen els menús boletaires en 13 restaurants del Berguedà

L'Associació d'Hostaleria i Turisme i l'Agència de Desenvolupament han presentat la 22a edició de la campanya de la Cuina del Bolet, que espera igualar o superar els 1.200 menús que es van servir l'any passat

El Berguedà inicia la 22a edició de la campanya de la Cuina del Bolet. L’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà impulsen, a les portes de l’inici de la tardor, una nova oportunitat per descobrir, a taula, el producte estrella de la comarca: el bolet. El 2021 es van servir 1.200 menús entre els restaurants participants en la passada campanya, una xifra que s’espera igualar o superar durant l’edició d’aquesta tardor.

Enguany, tretze restaurants del Berguedà s’han adherit a la campanya que s’allargarà del 17 de setembre al 13 de novembre. Tots ells oferiran un menú diferent amb el bolet com a protagonista, des dels aperitius i fins a les postres, amb l’objectiu de donar a conèixer diverses maneres d’elaborar-lo. Els preus d’aquests menús oscil·len entre els 19 i els 68 euros.

El president d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Jordi Badia, ha destacat la bona resposta dels restauradors en l’any de recuperació de la normalitat de la campanya, després dels dos anys de pandèmia. En aquest sentit, ha posat en valor l’esforç dels restauradors d’oferir preus ajustats amb productes de temporada i del territori, ja que a banda de bolets, les propostes ofereixen, dins de les possibilitats, productes del Berguedà. 

Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, ha posat en valor la importància d’aquesta campanya per donar a conèixer el territori i s’ha mostrat satisfet que sigui una acció que aglutina restauradors de tota la comarca i la col·laboració entre associacions del sector. Badia i Vall han convidat a tothom a visitar la comarca i no només a trepitjar els boscos per buscar bolets sinó també degustar-los amb aquests menús i participar a les festes a l’entorn del bolet que se celebraran a la comarca durant les properes setmanes.

Aquest 2022 participen a la Cuina del Bolet Ca l’Amagat i Niu Nou (Bagà); La Barana, La Cabana, Cal Travé (Berga); Hostal La Muntanya (Castellar de n’Hug); Els Roures (Castellar del Riu); El Recó de l’Avi (Guardiola de Berguedà); Cal Pericas (La Pobla de Lillet); Cal Marsalet (L’Espunyola); Cal Marçal (Puig-reig); Susèn (Saldes); Cal Candi (Vilada).

Els establiments, els menús, els dies que s’ofereixen, si cal fer reserva i tota la informació necessària es pot consultar al web www.cuinadelbolet.com. La campanya compta amb el patrocini de Rovellats i Abadal.

Un sorteig des de les cases rurals

A la roda de premsa de presentació de la campanya hi ha participat també Oriol Baños, president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà. L’entitat col·labora, enguany, amb un sorteig que s’ha posat en marxa a través de les xarxes socials. Tothom pot participar-hi per guanyar una estada en un allotjament de turisme rural de la comarca. També han estat presents Ramon Minoves, president de la Penya Boletaire de Berga, i Ermínia Altarriba, de la junta de Berga Comercial. Les dues entitats organitzen activitats a l’entorn del bolet.

X