El castell Faner de Gisclareny i les esglésies de Sant Esteve i l’Espà, Béns Culturals d’Interès Local

El ple del Consell Comarcal del Berguedà ho ha aprovat per unanimitat en la primera sessió després de l'estiu

Església de l'Espà. RICARD BALLO

El ple del Consell Comarcal del Berguedà ha aprovat per unanimitat declarar tres edificis de la comarca com a Béns Culturals d’Interès Local (BCIL). Es tracta del castell Faner o del Quer, de Gisclareny, l’església de Sant Esteve, de Bagà, i l’església de l’Espà, de Saldes.

Tant el castell Faner com l’església de Sant Esteve eren a l’ordre del dia de la sessió, mentre que l’església de l’Espà s’ha aprovat per urgència. L’alcalde de Saldes i conseller comarcal, Moisès Masanas, ha justificat la urgència i ha explicat que calia declarar l’església com a BCIL perquè el Bisbat de Solsona pugui incloure-la a un projecte candidat a ser subvencionat. El termini per presentar la candidatura acaba aquesta mateixa setmana i, per això, era important fer-ho en aquest ple i no deixar-ho per més endavant.