Creen la marca ‘Berga, capital de tardor’ per vendre al món tot el que passa a la ciutat fins Nadal

Ho fan ara perquè queden pocs dies per la inauguració de la Fira de Santa Tecla, que volen que sigui "la porta d'entrada" a l'estació i la presentació de la marca

La Fira de Santa Tecla, la Berga Bolet, la Fira de la Xocolata i la Ratafia, la Fira dels Encants, l’exposició sobre Josep Maria de Martín, les visites guiades en diversos punts de la ciutat, la cuina del bolet… El govern de l’Ajuntament de Berga té clar que la ciutat és capital, no només de comarca, sinó de país, en una època com la tardor. Per això ha creat una marca, ‘Berga, capital de tardor’, com un paraigües on incloure-hi tot el que passa a la ciutat fins Nadal i, així, vendre-ho al món i atraure turisme.

L’alcalde, Ivan Sánchez, i els regidors Roser Rifà i Andreu Comas ho han presentat aquest dijous en roda de premsa. Ho fan ara perquè queden pocs dies per la inauguració de la Fira de Santa Tecla, que volen que sigui “la porta d’entrada” a l’estació i la presentació de la marca. Sánchez creu que “és una de les millors èpoques per gaudir de la comarca”, mentre que Rifà hi afegeix que “és el moment de treure pit del que tenim” i assegura que l’objectiu és “que Berga no sigui sempre un lloc de pas, sinó que sigui d’acollida”.

Perquè la marca arribi al públic diana, l’Ajuntament té previst col·locar-la fins i tot a la sopa. S’editaran uns fulletons on hi haurà tota la programació de tardor a la ciutat i es farà una campanya publicitària més enllà de les fronteres del Berguedà perquè els possibles turistes vegin la ciutat i la comarca com un lloc on escapar-se.

“Un paraigües” d’activitats

El dissenyador berguedà Salvador Vinyes ha estat l’encarregat de fer el dibuix de la campanya. Ha fet un paraigües del qual cauen un seguit de fulles, simbolitzant els nombrosos actes que la ciutat acollirà en els mesos en què les fulles cauen dels arbres.

Els concerts de Patum, el novembre

En plena roda de premsa, l’alcalde ha avançat que un dels actes que s’inclouran en el programa de tardor serà la reprogramació dels concerts que, per Patum, es van haver de suspendre. Seran al novembre, l’Ajuntament té previst presentar-los en les pròximes setmanes, però no seran a la plaça Cim d’Estela per protegir-se de les inclemències meteorològiques pròpies de l’estació. Seran en un espai interior que encara no s’ha anunciat.

X