Gironella estrenarà instal·lacions a les piscines municipals el 2023

Es preveu enderrocar l'edifici actual i alçar el nou espai, més sostenible i eficient, i que comptarà amb una zona de bar-restaurant, lavabos, dutxes i vestidors

El nou edifici de la piscina, un dels grans projectes de l'últim any de mandat a Gironella. AJ GIRONELLA

Encara amb la ressaca de la temporada d’estiu d’aquest 2022, l’Ajuntament de Gironella ja pensa en el 2023. L’any que ve el govern vol inaugurar el nou edifici de serveis de les piscines. Per fer-ho, abans preveu enderrocar l’edifici actual i alçar el nou espai, que comptarà amb una zona de bar-restaurant, lavabos, dutxes i vestidors. A més, també s’habilitarà una zona amb gandules per a persones amb mobilitat reduïda. En total, seran 447 m2 de noves instal·lacions.

Aquest estiu ja s’ha adjudicat la redacció del projecte executiu de l’edifici al despatx d’arquitectes Jordi Cuní – Xavier Vancells Arquitectes SLP, els quals comptaran amb l’equip d’interiorisme de Mobles Solsona per portar-lo a la pràctica. “S’aposta per un edifici molt funcional, amb espais diferenciats que ens permetin fer ús del recinte sense que calgui posar-lo tot en funcionament. Un projecte sostenible i altament eficient, amb la fusta com a element principal, en línia amb el projecte de bioconstrucció que es treballa a nivell comarcal”, explica David Font, alcalde del municipi, que afegeix que aquest despatx ja ha fet reformes similars a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa Hockey Club o al centre esportiu Berga Resort.

L’ajuntament preveu que les obres començaran a principis de l’any 2023 amb la idea que estiguin enllestides per encetar l’estiu vinent. A més, es construirà un petit edifici annex que donarà ús exclusiu als altres serveis actuals i futurs de la zona esportiva, amb lavabos i dutxes.

Una aposta per acollir triatletes

La nova construcció també fa una aposta per dotar la comarca d’un espai de referència per a triatletes, creant un espai tancat per fer les transicions entre les diferents disciplines (natació, ciclisme i córrer).

A banda, l’ajuntament està estudiant com anticipar i allargar la temporada d’estiu per a esportistes professionals i clubs que entrenen en aquest esport. “Sabem que el Berguedà vol ser un destí per promoure el turisme esportiu, i nosaltres tenim instal·lacions i uns entorns que permeten acollir disciplines que no tenim actualment”, explica Miquel Serra, regidor d’esports.

Més usuaris a Gironella que a Berga

Les piscines de Gironella van estar obertes al públic un total de 86 dies, de l’11 de juny al 4 de setembre. De mitjana hi van accedir 213 usuaris al dia, amb un pic màxim durant l’onada de calor del juliol quan les entrades tenien un 50% de descompte. El mes amb més afluència de públic va ser el juliol, amb un total de 8.821 entrades registrades seguit de l’agost, 5.427, el juny, 3.652 i el setembre, 464. És a dir, 18.368 en total.

D’aquestes entrades, 11.886 provenen d’usuaris i usuàries amb abonament de temporada, i la resta, 6.478 d’entrades diàries i packs de 15 dies. en total, s’han registrat uns ingressos de 80.138,26€ provinents de la venda d’entrades i abonaments.

En les últimes hores, Berga també ha fet públiques les xifres d’usuaris de les piscines. La capital ha registrat 16.443 usuaris durant tots els dies d’estiu que ha tingut la piscina oberta, del 22 de juny al 6 de setembre. Són unes 2.000 entrades menys que les que s’han registrat a Gironella, tot i que cal matisar que la temporada a Berga ha durat 77 dies, mentre que la de Gironella s’ha allargat 9 dies més, un total de 86.