Una doble avaria deixa sense llum les naus del polígon de la Valldan durant hores

Endesa hi ha enviat dos equips tècnics per esbrinar l'origen del problema, que ha afectat uns 500 clients de la companyia

Les naus del polígon industrial de la Valldan han quedat sense electricitat per una doble avaria aquest dimecres al matí, pels volts de tres quarts de set. Les naus han anat recuperant el servei progressivament al llarg del matí. Fonts d’Endesa han confirmat a l’Aquí Berguedà la incidència, causada per un cable subterrani en mal estat, i han explicat que s’hi ha enviat dos equips perquè esbrinin on és el problema. De moment, hi ha poca informació sobre la qüestió, però sí que saben que hi podria haver uns 500 clients afectats.

Algunes empreses han optat per generadors per poder fer funcionar els ordinadors mentre duraven els problemes. Ara bé, diverses fàbriques han hagut d’aturar la producció a l’espera que els tècnics resolguessin la incidència i els tornessin a fer arribar la llum.

Des de l’associació d’empresaris del polígon, Joan Corominas -que n’és vocal- ha explicat a l’Aquí Berguedà que els problemes van començar al nord-oest del polígon dimarts al vespre: “En un principi semblava que era enllumenat públic, però després la cosa es va anar complicant. A la nit hi havia llum en segons quines zones del polígon i a primera hora del matí s’ha avisat l’empresa perquè el problema s’havia generalitzat”.

Els operaris -confirma l’empresariat- s’han desplaçat al polígon en pocs minuts i han posat fil a l’agulla al problema. Les primeres naus que han recuperat la llum són algunes del sud i, progressivament, s’ha anat retornant el servei a tota la plana d’indústries.

Corominas, això sí, considera que “no és un problema de deixadesa per part de l’empresa” i ha recordat que “és un fet molt puntual, feia molts anys que no hi havia una avaria d’aquestes característiques“. Els tècnics han confirmat, també a l’empresariat, que l’orígen del problema és un cable subterrani en mal estat.