Ginkgo organitza la quarta Cursa de la Dona per recaptar diners per a la investigació del càncer

Des del 2018, Ginkgo ha pogut donar a la investigació del càncer 25.000 euros gràcies a les seves edicions de la Cursa de la Dona i confia que enguany aquesta xifra s'ampliï encara més

Ja hi ha data per a la quarta Cursa de la Dona de Ginkgo a Berga. Serà el 16 d’octubre i seguirà el recorregut habitual, que es podrà fer caminant o corrent: els participants sortiran des de la Font del Ros, aniran cap a Sant Bartomeu, faran la volta a la serra de Noet i tornaran a la Font del Ros. Des del 2018, Ginkgo ha pogut donar a la investigació del càncer 25.000 euros gràcies a les seves edicions de la Cursa de la Dona i confia que enguany aquesta xifra s’ampliï encara més.

En aquesta quarta edició, l’organització ha posat un nivell moderat a la cursa per atraure els clubs atlètics de la comarca. Seran 6 quilòmetres i escaig de distància i un desnivell de 1.072 metres. Això sí, la presidenta de l’entitat, Aurora Fernández, ha deixat clar que és una prova apta per a tothom, que no requereix preparació física per fer-la i que es pot fer al ritme que cadascú vulgui: “D’excuses, n’hi ha poques”.

Les inscripcions es poden fer a Cal Fàbregas, la seu de l’entitat al carrer Major. Les voluntàries hi seran els dissabtes 1 i 8 d’octubre, de 10 a 13 i de 17 a 20 h, i també els dimarts 4 i 11 d’octubre i els dijous 6 i 13 d’octubre, de 17 a 19 h. A més, com a novetat, aquesta vegada també es podran fer inscripcions online AQUÍ. Per cada inscripció, el donatiu serà de 10 euros que es destinaran íntegrament a la investigació del càncer.

L’entrega de dorsals es farà, com l’any passat, a l’hotel d’entitats, dissabte 15 d’octubre, el dia abans de la cursa. L’horari de recollida serà de 10 a 13 i de 17 a 20 h.

Entrepans calents gràcies a forns i carnisseries de la UBIC

La unió de botiguers de Berga col·labora un any més en la iniciativa a través dels seus forns i les carnisseries. Tot plegat farà possible que l’organització pugui servir entrepans calents el dia de la cursa a la Font del Ros. Hi col·laboren les carnisseries Guixé, Rosell, Marmi, Casafont, Colell, Casa Fígols, i els forns Cal Curtichs, Pabevsa i l’Espurna.

Un cartell que posa el focus al càncer de mama dels homes

Enguany el cartell de la cursa de la dona té tocs roses, com és habitual, però és eminentment blau. El motiu -ha explicat Aurora Fernández– és posar el focus en el càncer que també es detecta en homes. “Els experts ens diuen que també hi ha una part de càncers de mama que es diagnostiquen en homes i són més greus perquè es diagnostiquen tard. És important que hi prestem atenció perquè els homes tendeixen a pensar que a ells no els pot passar i no és el cas”.

Més de 62.000 euros en donacions des del 2018

La presidenta de Ginkgo ha detallat que, des del 2018 i amb la pandèmia pel mig, s’han pogut donar més de 62.000 euros als investigadors del càncer. En concret, Ginkgo n’ha entregat més de 37.000 a l’Hospital Sant Joan de Déu per al càncer infantil i uns 25.000 a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de l’Hospital Duran i Reynals.

“Som una comarca molt petita i envellida, i això encara ho fa més important”, ha assegurat Fernández. L’última donació es va fer fa uns dies: Ginkgo ha aconseguit més de 10.000 euros per al Sant Joan de Déu gràcies a la caminada solidaria, el joc de taula El Tirabol, la Quina Berguedana, les cooperatives escolars, la cursa solidaria de l’Escola de Gironella, la samarreta del 400è aniversari de la Guita Grossa i la gala Inseparables de l’Hospital de Berga.

L’alcalde, Ivan Sánchez, ha reivindicat en roda de premsa la importància de la feina que fa Ginkgo. “L’Aurora sempre que parla no para de donar les gràcies a totes les persones que responen a la crida cada cop que organitzen activitats, però les gràcies les hem de donar nosaltres a ella i a totes les companyes de Ginkgo”. L’alcalde ha afegit que “el càncer és una malaltia que ens toca a tots” i ha destacat la importància de Ginkgo a l’hora d’acompanyar persones que l’estan patint.

X