L’alcaldessa d’Alpens, nova delegada del Govern a la Catalunya central

Montse Barniol agafa el relleu de Rosa Vestit, que ha estat cessada arran de la sortida de Junts del Govern de la Generalitat

L’alcaldessa d’Alpens, Montse Barniol i Carcasona, és la nova delegada del Govern a la Catalunya central. Barniol té la vara del seu poble, al Lluçanès, des del 2003 i Esquerra Republicana la presenta com “una gran coneixedora de l’administració local”.

La nova delegada del Govern al centre del país ha tingut responsabilitat a diferents àmbits, tant a l’administració com entitats. Ha pogut formar-se a l’Ajuntament, el Consorci del Lluçanès, l’Associació de Micropobles, la Xarxa de Custòdia de Catalunya o la Direcció d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. A més, ha participat de diversos òrgans de decisió, gestió, control, i supervisió de programes i polítiques, sobretot de desenvolupament local i en àmbit rural.

Tot plegat arriba després del cessament de la fins ara delegada, Rosa Vestit, arran de la sortida de Junts del Govern de la Generalitat. Vestit va assumir el càrrec el juny del 2021 i va agafar el relleu de la berguedana Alba Camps, que va deixar el lloc per assumir l’acta de diputada al Parlament. En aquest temps, Vestit ha visitat en nombroses ocasions el Berguedà: la visita més recent va ser fa unes setmanes al concurs boletaire de Puigventós, a Castellar del Riu, on la Penya Boletaire de Berga la va reconèixer com a Boletaire d’Honor.

X