L’alcalde de Berga acusa el Consell d’haver fet una reunió “a esquenes” sobre el porta a porta: “És un insult”

Ivan Sánchez ha posat sobre la taula que aquesta mateixa setmana representants comarcals han convocat a veïns i comerços de Berga per parlar del pla de xoc al barri vell i no es va citar a la reunió a l'Ajuntament. Diu que "s'ha travessat una línia vermella" i veu "difícil" poder tornar a anar de la mà

Tensió insòlita al ple del Consell Comarcal del Berguedà que allarga una mica més el debat sobre el porta a porta. L’alcalde de Berga i conseller de la CUP a l’oposició, Ivan Sánchez, ha aprofitat l’apartat de precs i preguntes del ple d’aquest dimecres per expressar el seu malestar amb el govern comarcal. El motiu és, segons Sánchez, que el govern comarcal va organitzar una trobada (amb representats veïnals i del comerç de Berga per parlar de l’evolució del pla de xoc al barri vell, segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà), no es va convocar l’Ajuntament i es va comunicar als assistents que el govern municipal no hi era “per manca de prioritats”.

A Sànchez també li va molestar que, durant la reunió a la qual no va ser convocat, representants del Consell van defensar que l’ens comarcal feia la seva part de la feina en el pla de xoc que des de fa setmanes potencia les recollides d’abocaments de residus al barri vell, però la tasca que pertocava a l’Ajuntament (reforç policial i neteja viària) no donava els mateixos resultats.

L’alcalde de Berga ho considera “un insult” i ha assegurat que “fins ara hem anat de la mà, però a partir d’ara difícilment ho podrem seguir fent perquè s’ha traspassat una línia vermella molt important”.

En veure el malestar de Sánchez, el president comarcal, Josep Lara, ha volgut sortir al pas per posar calma i ha demanat al conseller cupaire que no trenqui relacions amb els gestors comarcals: “No funcionarà. Tota la feina que hem fet aquests últims mesos no servirà per res”. I s’ha compromès a convocar una reunió interna per esclarir els fets i demanar disculpes, si s’escau.

Sánchez també ha aprofitat el torn de paraula per exigir als responsables comarcals la mateixa “responsabilitat i lleialtat” que fa unes hores demanaven als opositors en un comunicat. La CUP també ha remarcat que el polèmic comunicat dels últims dies en què retreia “incompetència i mala gestió” no és una crítica cap als tècnics comarcals, sinó cap als polítics. I posat sobre la taula aspectes de la implantació que no s’han satisfet com el pagament per generació, el control de grans productors, la utilització de les dades de les bosses amb xip o la no assumpció del cost de la recollida de voluminosos a Berga durant els primers anys de recollida.