Els cinc clubs de la quina de Berga reediten la fórmula: la 4a edició serà el 17 de desembre

El Club Esportiu Berga, l'Handbol Berga, el Bàsquet Berga, els Mountain Runners i la secció de vòlei del CEB han posat 700 entrades a la venda

Torna la nit de la unió esportiva nadalenca a Berga. El Club Esportiu Berga, el Bàsquet Berga, l’Handbol Berga, els Mountain Runners del Berguedà i la secció de vòlei del Club Esquí Berguedà tornen a organitzar la Quina Berguedana. Serà el 17 de desembre, al pavelló vell de Berga i, d’entrada, s’han tret a la venda 700 entrades, tot i que l’organització no descarta acabar-ne venent més si la demanda ho requereix.

El president de l’Handbol Berga, Marc Pons, ha explicat en roda de premsa que la quina tindrà el format habitual: amb quatre grans bingos, nombroses línies i premis directes. El premi final serà un viatge de 1.500 euros. Aquest any, a més, es tornarà a fer el sorteig solidari, amb la venda de tires addicionals per un euro, i els beneficis seran per a la Fundació Horitzó.

Pel que fa a l’espectacle, els encarregats de dirigir la nit seran Judit Jordana, que ha presentat totes les edicions que s’han fet fins ara, i el comunicador Èric Calderer, que s’estrena en el paper. Tot plegat ho amenitzarà musicalment el PD Toni Malé i també tindran els seus moments de protagonisme la xaranga Entrompats Band.

Les entrades ja són a la venda per 25 euros i inclouen un cartró i un got reutilitzable. Un cop a dins, els assistents podran comprar més cartrons per 10 euros. Des d’aquesta setmana les entrades es poden adquirir al bar del pavelló d’esports, a Assegurances Bilbao – Pau Bessa, a les oficines dels Mountain Runners del Berguedà i al camp de futbol.

El president del Club Esportiu Berga, Joan Noguera, ha engrescat la població a assistir a la festa i ha promès que “serà una nit plena de sorpreses”. En la mateixa línia, Marc Pons ha reivindicat que és “un dia molt important” per als clubs que organitzen la quina, no només per la injecció econòmica que suposa per a tots cinc, sinó també per la comunitat que fan amb la gent de la ciutat.

Un mes per recol·lectar peluixos i joguines

Coincidint amb la venda de les primeres entrades per a la quina, els clubs esportius de la ciutat han anunciat que comencen a recollir peluixos i joguines en una nova campanya per garantir que cap infant es quedi sense regal. En aquest cas, a banda dels cinc clubs organitzadors de la quina, també s’hi suma el JAB, el Berga Tennis Club, la unió de botiguers Berga Comercial i la patronal d’empresaris ACEB.

En el marc d’aquesta campanya, des d’ara i fins el 17 de desembre, tothom pot fer arribar als clubs joguines, peluixos i material escolar nou. Mònica Duran, de l’Handbol Berga, ha insistit en la importància que sigui material nou: “A nosaltres ens agradaria que ens regalessin coses noves, doncs a la resta també”.

Per fer-ho possible, s’han habilitat quatre punts de recollida:

  • El pavelló en dies de partit del bàsquet i l’handbol
  • El camp de futbol en dies de partit
  • Les oficines dels Mountain Runners (carrer major), de dilluns a divendres, de 18 a 20 h
  • El local del Club Esquí Berguedà (carrer Pio Baroja), de dilluns a divendres, de 19 a 21 h

Tot el material que es reculli serà en benefici de Càritas Berga. I la cloenda final de la campanya serà el mateix dia 17 de desembre. L’Handbol Berga juga a casa aquella tarda i, després del partit, pels volts de les 7 de la tarda, es farà la tirada de peluixos al mig de la pista. Tot plegat servirà per tancar la iniciativa i per fer de pròleg de la nit de la 4a Quina Berguedana.