Abel Garcia, sobre la pista: “Si Berga hagués fet el pas, s’hauria prioritzat, tot i l’oferta de Gironella”

El regidor del PSC a Berga i màxim responsable d'Esports al Consell assegura haver treballant "de valent" per fer la pista a Berga i acusa la CUP de "no haver posat tots els esforços i recursos en prioritzar-la"

Continua el foc creuat sobre la pista d’atletisme. Ara el regidor del PSC a l’Ajuntament de Berga i responsable d’Esports al Consell Comarcal, Abel Garcia, ha sortit al pas per defensar-se de les acusacions per part de la CUP de Berga de “joc brut” i “manca de transparència” del Consell Comarcal. Garcia insisteix en un comunicat que “des del primer moment, el govern de Berga era coneixedor de l’oferta de Gironella” i critica que “no va fer cap moviment per iniciar el projecte i aconseguir la inversió”.

Garcia, de fet, diu que, si s’ha escollit Gironella, és per “la lentitud i deixadesa del govern de Berga” i recalca que “l’alternativa era perdre la inversió”. En aquest sentit, el regidor socialista assegura que era el primer defensor de la pista a la capital: “He treballat de valent per tal que l’equipament fos de Berga, fins al punt d’aconseguir que si l’Ajuntament acabava fent el pas endavant (tal com estava acordat, aprovat i contemplat als pressupostos) es prioritzaria Berga, tot i que Gironella hagués ja fet el pas endavant”.

El regidor i conseller comarcal recrimina al govern local que el cas de la pista “és la mostra que quan no es posen tots els esforços i recursos en prioritzar les inversions, les oportunitats acaben marxant de la ciutat”. I lamenta que el govern municipal no hagi iniciat el procés en tres anys i mig de mandat.

El comunicat sencer d’Abel Garcia, AQUÍ

La CUP no ha vist el diàleg enlloc

Tot plegat, hores després d’un comunicat contundent de la CUP on acusen el Consell de “joc brut” i d’actuar “amb opacitat i fent evident la deriva partidista”. El principal partit al ple de la capital també troba a faltar un diàleg que Garcia donava per establert: “Si hi hagués hagut diàleg, hauríem buscat la manera de poder establir la pista d’atletisme a la capital”. En el seu comunicat, la CUP també expressava que ho veu com “una nova taca en un expedient”, una falta de respecte i una mostra de deslleialtat política.

La pista d’atletisme, al pressupost participatiu

El joc de comunicats arriba el mateix dia que l’Ajuntament de Berga ha fet públiques les propostes finalistes del pressupost participatiu del 2023. I en l’apartat d’inversions, hi apareix: “un camp d’entrenament d’atletisme”. La proposta es defineix com a “primeres actuacions per condicionar un camp d’entrenament en un terreny proper a la zona esportiva” per un import màxim de 15.000 euros.

La idea ha passat el filtratge tècnic i és a la fase final, de manera que la ciutadania la podrà votar, com a qualsevol de les altres finalistes. Així, si el camp d’entrenament d’atletisme es col·loca entre les propostes més votades, el Berguedà podria passar de veure la pista d’atletisme com una mancança històrica, a tenir dos espais en pocs quilòmetres de distància on els atletes puguin posar el seu cos a prova.

X