Aina Picas, de Berga, campiona de Catalunya de duatlons de muntanya

Es va imposar en una cursa de 5 quilòmetres corrent, 20 en BTT i 3 més corrent a Tavèrnoles, i també lidera la classificació de la lliga catalana de duatlons

Victòria berguedana al campionat de Catalunya de duatlons de muntanya que s’ha disputat aquest novembre a Tavèrnoles, a Osona. Aina Picas, del PC Bonavista Collbaix, va brillar en la prova i es va imposar a Teresa Ponts (Prat Triatló) i Sandra Santanyes (Triactiva). Picas, de 37 anys, va néixer a Prats de Lluçanès, però fa anys que viu a Berga.

La prova a Tavèrnoles va obrir una nova temporada de duatlons de muntanya. Consistia en un tram inicial de 5 quilòmetres per fer corrent, 20 quilòmetres de bicicleta de muntanya (BTT) i una part final de 3 quilòmetres corrent. Picas va guanyar en l’apartat femení i Aleix Sierra ho va fer en el masculí, per davant de Francesc Freixer i Aleix Sellarés.

Líder de la lliga de duatlons de muntanya

La cita osonenca va servir per descobrir els campions catalans, però tot just és la primera de les sis proves de la lliga de duatlons de muntanya. L’organitza la Federació Catalana de Triatló i totes les curses es disputaran entre aquest novembre i el desembre.

De fet, aquest cap de setmana passat ja s’ha disputat la segona. Va ser a Girona i Aina Picas hi va aconseguir una meritòria segona posició que li serveix per seguir al capdavant de la classificació. La corredora de Berga suma ara 1.985 punts, 60 més que la principal perseguidora Sandra Santanyes, que en té 1.925, després d’un tercer i quart lloc a Tavèrnoles i Girona, respectivament.

Aquesta setmana hi ha la tercera prova de la lliga, a Porqueres (Pla de l’Estany); la setmana vinent n’hi ha una altra a Òdena (Anoia); i el certamen es tancarà el 12 de desembre als Pèlags de Vilobí del Penedès.

X