Descobreix els tipus de piscines que existeixen en l’actualitat

Patrocinat

Comença la temporada ideal per fer totes aquestes reformes que desitgem a casa, per gaudir al màxim els mesos de l’estiu, com és el cas de les piscines. No en va, justament en aquesta temporada i fins al juliol, es manté a l’alça la demanda d’aquest tipus de serveis. 

En aquest sentit, la construcció de piscines a Barcelona és un dels serveis més demandats en l’actualitat. I és que es tracta d’una alternativa que, gràcies a les diferents opcions de finançament i flexibilitat, cada dia és més assequible per a tota mena de perfil de clients. A més, quan comptem amb una bona empresa, és possible fer realitat pràcticament qualsevol mena de disseny, sempre que disposem d’un espai mínim.

Tipus de piscines

En general, avui dia comptem amb una àmplia varietat d’opcions de piscines, per la qual cosa hi ha alternatives que s’ajusten a la perfecció a tota mena de gustos, necessitats i, també, pressupostos. El més important, com comentàvem anteriorment, és buscar assessoria especialitzada i amb àmplia experiència, sempre amb l’objectiu de desenvolupar i executar el projecte més convenient i ajustat les nostres necessitats.

Els materials a utilitzar, el disseny, la mida i altres prestacions, tenen un impacte en el cost final de la piscina. Hi ha opcions que es poden adaptar a tots els pressupostos i, pràcticament, a tots els espais.

A continuació compartim alguns dels tipus de piscines amb més demanda en l’actualitat, així com també, les seves característiques més destacades.

Piscines d’ obra

Les piscines d’obra són les més indicades quan el que es busca és qualitat, resistència i durabilitat. Es tracta d’una de les formes clàssiques de fer piscines, perquè es construeixen en el que es coneix com a vas de formigó, revestit per làmines armades o gresite. 

Per poder fer aquest tipus de piscines sol ser necessari, prèviament, fer una excavació; tot i que també hi ha piscines d’obra que es construeixen sobre bases elevades, les quals, per descomptat, han de ser fetes sota els més alts estàndards de qualitat per resistir amb seguretat tot el pes.

Depenent de l’espai i les necessitats de cada client, serà possible fer les excavacions amb màquines o manualment. Però més enllà d’això, es tracta d’una de les opcions més recomanables, tant per resistència, com per la possibilitat de personalitzar molt més el disseny i la profunditat, entre altres detalls. 

Piscines d’acer

Un altre tipus de piscina amb àmplia demanda és la d’acer i liner, les quals es construeixen amb panells prefabricats d’acer galvanitzat. En aquest cas, el sòl també es desenvolupa amb formigó armat, per obtenir major resistència i, posteriorment, es revesteix amb les corresponents làmines armades. 

Un dels avantatges d’aquest tipus de piscines, és que també hi ha la possibilitat d’adaptar-se a diferents mides i formes, tot i que tampoc arriba al nivell de personalització de les piscines d’obra. D’altra banda, el revestiment de liner armat és clau, no només per a la resistència de l’obra, sinó també per oferir la possibilitat de tenir diferents textures, sense comptar que es tracta d’un material summament senzill de mantenir i és molt higiènic.

D’altra banda, pel que fa als kits de materials, el trasllat d’aquests és molt més senzill, per la qual cosa es tracta d’una opció ideal per a llocs més complicats, com per exemple, una terrassa o un àtic. En general, es tracta d’una de les millors opcions amb bona relació qualitat-preu, a més de ser summament resistent i fàcil d’instal·lar.

Piscines de polièster i fibra

Una altra de les opcions més interessants, pel cost assequible, són les piscines de polièster i fibra. En aquest cas, es tracta de piscines prefabricades, que són construïdes com una única peça i, d’aquesta manera, s’instal·len.

Per a les piscines de polièster i fibra no és possible la personalització; però, hi ha una varietat interessant de dissenys, que s’adapten molt bé als diferents espais. D’altra banda, es tracta d’un tipus de piscina que no requereix revestiment interior, encara que per qüestions estètiques, alguns clients opten per utilitzar liner armat o gresite. 

Igual que les anteriors, el més comú és que calgui excavar per a la col·locació de la piscina; però també és possible fer la instal·lació en plataformes elevades de bona qualitat i resistència.

Pel que fa als avantatges, la més destacada és el preu. També destaca per ser una bona opció pel que fa a la facilitat de manteniment i, per descomptat, la instal·lació és molt més ràpida.

Piscines de sorra

Si somies amb tenir una platja al teu jardí, les piscines de sorra constitueixen la millor alternativa. Aquesta opció permet, entre altres coses, un gran nivell de personalització i dissenys espectaculars, sense comptar que els preus són considerablement assequibles.

Una de les característiques més destacades d’aquest tipus de piscines, és que no tenen escales, justament perquè en el disseny s’imita l’entrada al mar des de la sorra. D’altra banda, no contenen un revestiment de gresite, sinó que estan fetes de sorra amb un compost específic de resines. 

Pel que fa al manteniment, és molt similar al d’una piscina d’obra i, addicionalment, es poden incorporar molts altres accessoris interessants, com és el cas d’un sistema de climatització, una depuradora salina, elements temàtics i molt més.

Sense cap dubte, entre els seus avantatges més interessants, destaca l’ús de materials naturals, la seva seguretat, dissenys completament personalitzables i que es tracta d’una de les opcions més atractives, per la qual cosa es poden combinar amb altres projectes paisatgístics del jardí.

En l’actualitat, comptem amb moltes opcions interessants per crear el nostre propi paradís tropical al jardí de casa nostra. Hi ha opcions per a tots els gustos i pressupostos, només és qüestió de contractar els millors professionals de l’àrea, per assegurar-nos d’obtenir el que desitgem i molt més.