Ignasi Ballús cedeix la presidència dels Castellers de Berga després de cinc anys liderant l’entitat

El nou president és Bernat Girabal, mentre que Alba Cruanyes i Marc Rovira renoven com a cocaps de colla en una temporada on els Castellers volen recuperar el nivell d'abans de la pandèmia i seguir creixent socialment

El fins ara president dels Castellers de Berga, Ignasi Ballús, durant una actuació de la colla. JOSEP PONTIROCA

Canvi de president als Castellers de Berga. Ignasi Ballús ha cedit el lloc després de cinc anys liderant l’entitat. El nou president és Bernat Girabal, mentre que Alba Cruanyes i Marc Rovira seguiran com a copcaps de colla una temporada més.

Ballús va assumir la presidència de l’entitat el desembre del 2017 en agafar el testimoni de Núria Rigola. En aquell mateix moment, Xisco Bonet també va agafar el relleu de Joan Farguell com a cap de colla. Des d’aleshores, els caps de colla han anat canviant fins a arribar als dos cocaps actuals, però Ballús ha anat renovant a la presidència. Entremig l’entitat ha viscut moments complicats, com la lluita per poder treure rendiment cultural del Cine Catalunya, la pèrdua de Xavi Batriu o l’aturada d’activitat forçada per la pandèmia. Però l’entitat ha sobreviscut a tot.

Ara, el nou president, Bernat Girabal, clava la mirada en l’ampliació de les comissions i en la creació d’un grup ampli de voluntaris. Girabal confia que la proposta ofereixi més oportunitats a tota la colla per prendre part en l’organització de les moltes activitats socials que coordinen els Castellers. El nou president també va destacar el potencial de la nova cuina del cine, les possibilitats que dona tot el local i la necessitat de garantir-ne l’ús a llarg termini.

Girabal ho va explicar en l’assemblea en què el van nomenar president, dissabte passat. Durant la trobada, l’equip tècnic també va anunciar l’objectiu de recuperar el nivell de castells assolit per la colla abans de la pandèmia, tornant a la gamma de 7 i mig amb la mirada posada en el Concurs de Castells de l’any 2024.

També es va presentar el calendari de diades previstes per al 2023. La temporada començarà a la Fira de Sant Josep, a Gironella, i acabarà a Berga, amb la III Diada de Xavi Batriu. El primer assaig serà el 24 de febrer i se n’aniran fent cada dimarts, de 20h a 22h, i cada divendres, de 20h a 22.30h, al cine.

https://twitter.com/cdberga/status/1617066474732158976
X