L’Ajuntament de Berga reprèn la setmana que ve l’asfaltada que va començar abans de Nadal

S'actuarà a la rotonda del passeig de la Pau, al carrer Francesc Macià, al carrer Pau Picasso, al carrer Cervantes, al Comte Oliba, a la carretera de Sant Fruitós, al carrer Doctor Fleming i al carrer Mare de Déu de Montserrat, entre el 30 de gener i l'1 de febrer

L’Ajuntament de Berga portarà a terme la segona fase dels treballs d’asfaltatge en diverses zones del nucli urbà la pròxima setmana. El consistori reprendrà les obres projectades d’arranjament del paviment asfàltic viari amb intervencions totals i parcials de zones localitzades del municipi, tal com es va fer en la primera fase executada el desembre passat en diversos trams urbans. Els treballs previstos per eliminar sots i irregularitats en el paviment es faran del dilluns 30 de gener al dimecres 1 de febrer, fet que comportarà afectacions de trànsit i la prohibició d’estacionament a causa dels treballs de millora del paviment.

Arranjament i millora de diversos trams del paviment asfàltic viari de la ciutat

Del 30 de gener a l’1 de febrer es faran treballs de fresat, pavimentació i reposició de marques viàries. Les zones d’actuació comptaran amb la senyalització corresponent per tal d’informar el veïnat sobre les afectacions de trànsit i la prohibició d’estacionament a causa de les actuacions esmentades. No es preveuen afectacions en el servei de recollida de residus durant l’execució dels treballs. La planificació de les tasques de pavimentació és la següent:  

  • Rotonda pg. Pau, c/ Francesc Macià i c/ Pau Picasso: 30 i 31 de gener.
  • C/ Cervantes, C/ Comte Oliba, ctra. Sant Fruitós, C/ Dr. Fleming i C/ Mare de Déu de Montserrat: 31 de gener i 1 de febrer.

Treballs ajornats pel fred intens

El consistori preveia reprendre les obres de pavimentació el dilluns 23 de gener, però tenint en compte el fred intens previst durant tota la setmana es van ajornar fins dilluns que ve, quan la temperatura començarà a recuperar-se. S’espera que durant la setmana la temperatura sigui la normal d’aquesta època, condicions més adequades per a la pavimentació.

Projecte de pavimentació

El conjunt d’actuacions projectades tenen un import de 350.520,58 € i un àmbit d’actuació de més de 20.000 m2. Els treballs de millora del paviment del municipi han estat dividits en dues fases per poder fer actuacions en el ferm de més d’una vintena de carrers. La primera fase es va dur a terme del 12 al 19 de desembre i va incloure actuacions en quatre trams del nucli urbà: passeig de la Indústria; ronda Moreta i carrer Pompeu Fabra; carrer Gran Via i carrer Maixerí; passeig dels Abeuradors i camí Ral de Cardona. A més, també es va pavimentar l’accés al carrer Muntanya de Cal Rosal, que pertany al terme municipal de Berga.

D’altra banda, la setmana del 6 al 10 de febrer està previst completar les tasques de pavimentació amb actuacions en trams del carrer Pere III, l’avinguda del Canal Industrial, la Gran Via, el passeig de la Indústria, el camí dels Enamorats i els carrers de la Nou de Berguedà i 1 d’octubre, així com a punts dels carrers Pere Costa, Santa Joaquima de Vedruna, Ramon Vinyes i de l’entorn de l’hospital.