El Ministeri de Cultura tria Berga com a punt de trobada del patrimoni cultural de tot l’Estat

La trobada serà a mitjans de desembre, després del pont de la Puríssima, i portarà almenys una seixantena de persones vingudes d'arreu de l'Estat com a representants de diferents festes o tradicions patrimonials

Trobada de patrimoni cultural a Talavera de la Reina, aquesta setmana. AJBERGA

La 4a Trobada de Gestors del Patrimoni Cultural Immaterial de tota Espanya se celebrarà a Berga a mitjans de desembre d’aquest 2023. Fa un mes i mig una delegació de l’Ajuntament encapçalada per l’alcalde, Ivan Sánchez, va ser a la tercera edició de la trobada, a Talavera de la Reina, i en van tornar amb un compromís gairebé tancat del ministeri perquè la capital del Berguedà fos la seu del següent aplec. I aquest dilluns el mateix ajuntament ho ha confirmat a través dels canals de La Patum a les xarxes socials.

La trobada serà a mitjans de desembre, després del pont de la Puríssima, i portarà almenys una seixantena de persones vingudes d’arreu de l’Estat com a representants de diferents festes o tradicions patrimonials. Serà entre setmana i els representants s’allotjaran a la zona almenys durant dues nits.

“És una oportunitat per a La Patum i per a Berga”, ha afirmat, en declaracions a l’Aquí Berguedà, l’alcalde, Ivan Sánchez. D’entrada -ha defensat l’alcalde- és una oportunitat per donar a conèixer la festa, tant als representants del ministeri com a la gent del sector del patrimoni cultural. “És una trobada per generar vincles i sinergies amb altres patrimonis. Tots compartim problemes de finançament i de lleis. Ho hem vist en les dues edicions on hem participat, a Elx i a Talavera”, ha explicat Sánchez.

Allargaran els actes de commemoració de la declaració

Aquest 2023 La Patum complirà la majoria d’edat com a Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat. El 25 de novembre farà 18 anys del fet històric i l’Ajuntament, com fa cada any, ho vol celebrar amb una sèrie de commemoracions. Aquest cop, però, el govern actual vol allargar els actes fins als congressos que tindran lloc en el marc de la Trobada de Gestors del Patrimoni Cultural i Immaterial d’Espanya.

Així, el 25 de novembre hi ha previst fer l’acte de commemoració, però també s’aprofitarà la trobada impulsada pel ministeri per celebrar la majoria d’edat i per engreixar el programa de la commemoració.

L’alcalde ha assegurat que, aquesta mateixa setmana, hi ha la primera reunió telemàtica amb representants del Ministeri de Cultura per començar a perfilar aspectes de la trobada del desembre.

X