L’escassetat d’aigua torna a deixar sense lavabos el santuari de Queralt

El regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, confia que el problema s'ha localitzat, provocat per una barreja de poca aigua i fred, i se solucionarà la setmana vinent

Queralt ha tornat a quedar sense aigua. La incidència coincidirà amb un cap de setmana gèlid en què no s’espera una gran afluència al santuari, però la realitat és que l’espai torna a quedar sense aigua i, per tant, també sense lavabos.

El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat a l’Aquí Berguedà que els tècnics ja han localitzat el problema, però que no s’hi podrà posar remei fins a la setmana vinent. Per això, s’ha optat per tancar els lavabos. Els gestors de la botiga del santuari ho han fet públic a través del compte d’Instagram: “A partir d’avui els lavabos públics del santuari de Queralt romandran tancats per falta d’aigua. La font de la plaça ja fa uns dies que no raja. Estem a l’espera de la resposta o solució per part de l’Ajuntament de Berga per tornar-los a obrir. Disculpeu les molèsties”.

Serra ha relatat que la incidència és fruit d’una barreja de factors. El més evident és la manca d’aigua. Fa temps que plou poc i, per tant, el dipòsit que abasteix el santuari està sota mínims. Això fa que, o bé no arribi aigua al santuari, o bé n’arribi molt poca. “Si això s’allarga, haurem de pensar en l’opció de portar-hi aigua amb un camió cisterna“, admet Serra.

De moment, el govern hi seguirà fent petites actuacions per sortir del sotrac, com ha fet sempre que hi ha hagut una incidència. Però, en paral·lel, l’executiu treballa per treure del calaix la solució definitiva: un projecte -que s’ha d’actualitzar- per agafar aigua d’una captació diferent i que permetria assegurar molt més cabal d’aigua i, per tant, reduiria les possibilitats que passin episodis com el d’aquest cap de setmana. El govern té previst demanar un ajut per poder-lo executar i que, com a mínim, cobreixi la meitat del cost de l’obra.