Borredà contacta amb l’empresa Hispasat per fer arribar bon internet a zones disseminades

El president d'Hispasat és Jordi Hereu, exalcalde de Barcelona. Hereu va ser diumenge en un acte del PSC a Navarcles i Solanellas s'hi va acostar per tenir-hi una primera conversa.

L’Ajuntament de Borredà obre una porta per acostar una connexió a internet de millor qualitat a zones disseminades del municipi. L’alcalde, Jesús Solanellas, va aprofitar que el president de l’empresa Hispasat tenia un acte a Navarcles aquest diumenge, 26 de febrer, per acostar-s’hi i contactar-hi. Hispasat és una operadora espanyola de satèl·lits de comunicacions i el seu actual president és l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu.

Hereu, que va ser alcalde de Barcelona sota les sigles del PSC, va ser diumenge a la presentació de Sònia Hernández com a candidata socialista a les eleccions municipals de Navarcles. I l’alcalde de Borredà s’hi va acostar per establir vincles i explicar-li la delicada situació que Borredà, com molts altres municipis de la zona, ha d’afrontar per fer arribar una connexió a internet digna en zones disseminades com ara cases de pagès, turisme rural i càmpings allunyats del poble.

En totes aquestes zones, és molt complicat fer-hi arribar internet per cables i estudia fórmules per acostar-hi la connexió per satèl·lit. Al final de l’acte a Navarcles, Solanellas i Hereu van mantenir una conversa i aquest últim va exposar a l’alcalde que en poques setmanes Hispasat posarà en marxa a tota Espanya una cobertura d’internet per ones, amb capacitat de 100 Mb/segon, amb quota de 35 euros al mes i cobertura universal. Això últim és especialment interessant, ja que permetria tenir cobertura a qualsevol punt de l’Estat, per més que estigui molt allunyat del nucli urbà.

En pocs dies l’alcalde mantindrà una reunió per videoconferència amb tècnics d’Hispasat per obtenir informació més concreta i resoldre dubtes, però la idea és un bri d’esperança per resoldre un dels grans maldecaps que l’Ajuntament té ara mateix.

Solanellas i Hereu, a Navarcles. CEDIDA
X