Puig-reig remodelarà l’accés del vestíbul i dels serveis del teatre de l’Ametlla de Merola

També s'ha renovat la concessió del bar per garantir que sempre que hi hagi activitat al teatre, estigui obert

L’Ajuntament de Puig-reig ha aprovat projecte executiu de remodelació de l’accés del vestíbul i dels serveis del teatre de l’Ametlla de Merola. Es tracta d’una fase més per la millora de l’equipament cultural de la colònia després que l’any 2019 s’instal·lés el pati de butaques. El projecte té un cost de 260.000 euros i serà finançat amb subvencions de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, a banda de fons propis.

Segons ha explicat l’alcalde, Josep Maria Altarriba, la intenció és buscar el moment més idoni per fer l’obra durant la tardor perquè estigui el màxim d’avançada abans dels Pastorets i si quedés algun element, finalitzar-lo després de Nadal, per no afectar a les representacions.

El bar, obert sempre que hi hagi teatre

En el mateix plenari també s’ha aprovat la renovació de la concessió del bar del mateix equipament cultural. El consistori ha tret a licitació el servei del bar amb una renovació de les bases i la incorporació de noves clàusules per a la nova contractació, com per exemple, l’obligatorietat de disposar de servei de bar sempre que hi hagi activitat al teatre.

Eva Serra, regidora de l’oposició, ha demanat si s’ha tingut en compte l’adaptació de l’edifici del bar per a l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda i si aquest garanteix l’estabilitat i els requisits necessaris per funcionar com a bar i si l’Ajuntament ha fet revisar aquests elements, tenint en compte la seva antiguitat. L’alcalde, Josep Maria Altarriba, ha explicat que l’accessibilitat formaria part d’un altre projecte, però ha recordat que la remodelació dels nous serveis ja inclou lavabos accessibles. Pel que fa a les condicions de l’edifici, ha dit que caldria realitzar un estudi.

Passos de vianants a la zona del camp de futbol

A més a més, s’ha donat llum verd als projectes dels passos per a vianants de la zona del camp de futbol, a l’accés nord al poble i també a la zona de Cal Marçal, a l’accés sud. Aquestes obres permetran als veïns i veïnes dels dos punts del municipi, poder travessar i transitar amb el màxim de les garanties de seguretat. Eudald Serra ha destacat la importància d’aquestes actuacions i ha demanat que es revisin i es detectin futures actuacions que puguin realitzar-se en el mateix sentit, amb l’objectiu de garantir al màxim la seguretat de les persones.

X