El CE Puig-reig jugarà la fase d’ascens a Primera Catalana de futbol

Els altres dos berguedans de la categoria, Berga i Gironella, jugaran la fase de salvació, però tenen garantida, en un cas, i pràcticament garantida, en l'altre, la permanència a la categoria

El primer equip del Puig-reig, després de guanyar al camp del Joanenc, aquest dissabte. CEDIDA

El primer equip del Club Esportiu Puig-reig jugarà la fase d’ascens a Primera Catalana de Futbol després d’acabar tercer al subgrup 4A de Segona. Els del Baix Berguedà han acabat la primera fase del campionat amb 37 punts, els mateixos que el CE Berga (quart), però amb el goal-average particular a favor.

El tercer lloc permet al Puig-reig optar fins a final de temporada a una plaça a Primera i a jugar-s’ho en un grup de fase d’ascens amb San Juan Atlético Montcada, Castellar, Montcada, Joanenc i Ripollet. Per aconseguir pujar, però, l’equip del Berguedà haurà de remuntar punts, ja que els punts i els gols de la primera fase s’acumulen en aquesta segona. Això fa que el Puig-reig enceti la fase amb el pitjor coeficient dels sis equips del grup, tot i que la zona d’ascens és a prop. Al final de la fase, pujaran a primera els tres primers classificats de cada subgrup i els tres millors quarts del conjunt de subgrups.

PUNTSPARTITSCOEFICIENT
UE SAN JUAN AT MONTADA49182.7
UE CASTELLAR47202.4
CD MONTCADA37182.1
FC JOANENC38201.9
CF RIPOLLET35181.9
CE PUIG-REIG37201.8

Què és el coeficient i com es calcula?

El coeficient és la dada que surt del nombre de punts que fa un equip, combinada amb el nombre de partits que ha disputat. Al subgrup previ del Puig-reig hi havia 11 equips i s’han disputat 20 jornades, mentre que a l’altre subgrup (d’on surten SJ Montcada, CD Montcada i Ripollet) se n’han disputat només 18 perquè el Cerdanyola B es va retirar i només hi havia 10 equips.

Duel agònic amb el CE Berga a la classificació

Que el tercer i últim bitllet per al play-off d’ascens a Primera Catalana de futbol seria per un equip berguedà, ja se sabia. El que no estava clar era per a qui, i ha calgut esperar a l’última jornada per certificar-ho. Se’l jugaven Berga i Puig-reig, que arribaven a l’última cita empatats a punts, però amb els del Baix Berguedà per davant gràcies a la victòria que van aconseguir en el duel de la primera volta, a Puig-reig (2-1).

El Puig-reig -que ja va pujar de Tercera la temporada passada- depenia d’ell mateix, però havia de guanyar al camp del segon classificat, el Joanenc. I el Berga havia d’esperar una punxada del Puig-reig a Sant Joan de Vilatorrada i guanyar el seu partit, a casa, contra el Voltregà (9è classificat d’11). Tots dos equips van saldar els seus compromisos amb victòria per 2 gols a 0. El Puig-reig va superar el Joanenc amb dianes de Martí Soler i Joel Fernández i el Berga va fer el mateix amb doblet de Miki López.

El Berga, matemàticament salvat

El CE Berga, en canvi, ha quedat a les portes d’aquesta fase de promoció d’ascens. L’equip de Cristian Fernández, però, té certificada la seva continuïtat a Segona Catalana, tot i haver de disputar la fase de salvació, després de culminar una primera fase per emmarcar, amb 37 punts.

Per a la fase de salvació, els berguedans han quedat enquadrats amb el Sabadell Nord, l’Olímpic Can Fatjó i el Taradell. Els quatre equips s’enfrontaran a dues voltes i, per tant, hi haurà sis jornades i 18 punts en joc, però el Berga ja sap abans de començar que acabarà aquesta fase amb més punts que ningú. Ara mateix l’equip de la capital del Berguedà arrossega 37 punts de la fase prèvia, mentre que la resta d’equips del grup en tenen 16, 15 i 14, respectivament.

El Gironella, també amb la salvació garantida gairebé al 100%

La primera fase de la temporada de l’Atlètic Gironella ha estat molt diferent de la de Berga i Puig-reig. Els gironellencs fa setmanes que saben que els tocarà jugar la fase de salvació, però han aprofitat un 7 de 9 en els últims tres partits de lliga per col·locar-s’hi en una situació difícilment millorable.

Amb 24 punts al seu caseller, han quedat enquadrats al grup on hi havia plaça pel Cerdanyola B, ja retirat. També hi són Tibidabo Torre Romeu (28 punts) i Voltregà (17 punts). D’entrada només baixa el quart classificat, de manera que la permanència estaria garantida per a tots tres equips. Però tots tenen la necessitat d’evitar la tercera plaça del grup per esquivar sorpreses d’última hora en forma de descensos compensats.

Són tres equips i, per tant, es jugaran els punts a dues voltes de dos partits cadascuna. Hi ha només 12 punts en joc i el Gironella ja li’n treu 7 al Voltregà, que pràcticament ho ha de guanyar tot per no acabar depenent dels descensos compensats.

X