La Fundació Pro Disminuïts Psíquics prepara una gala dels 50 anys on canviarà de nom

Serà diumenge 26 de març, a les 8 del vespre, en un acte al pati de mateixa escola que serà retransmès en directe per la Televisió del Berguedà

La Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà prepara la gran festa dels 50 anys de la llar. Serà diumenge 26 de març, a les 8 del vespre, en un acte al pati de mateixa escola que serà retransmès en directe per la Televisió del Berguedà. La presidenta de la Fundació, Cecília Camprubí, ha detallat que serà una gala a l’aire lliure, oberta a tothom, on participaran artistes de la comarca, però també usuaris de l’escola. La idea és que qui vulgui pugui venir de públic en directe, al pati, però també es convida la població a veure-ho des del sofà, a través de la televisió.

L’acte és una iniciativa de Televisió del Berguedà, coorganitzada amb la Fundació i subvencionada pel Consell Comarcal del Berguedà. Des de la televisió, Èric Calderer ha avançat que serà una gala d’una hora en què es decorarà el pati i s’animarà tothom a venir-hi mudat. Els protagonistes -diu- seran els usuaris de l’escola i es decorarà el pati per a l’ocasió. En els seixanta minuts que durarà la retransmissió, passaran per la celebració els Castellers de Berga, Entrompats Band, diables, la Bauma dels Encantats, l’Esbart Cadí de Bagà, una colla de hip hop i el grup Format 3.

Canvi de nom: la Fundació Pro Disminuïts Psíquics passa a la història

La Fundació també aprofitarà la gala per fer públic el seu nou nom. L’actual, Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, “ha quedat obsolet i és irrespectuós pel col·lectiu que atén”, segons reconeix la mateixa fundació en un comunicat. Per resoldre-ho, s’han fet una sèrie d’enquestes obertes a tota la població per escollir el nou nom. Hi van participar gairebé 600 persones en només 48 hores i el resultat es donarà a conèixer el 26 de març, durant la celebració.

X