Berga canviarà la vorera del nord del passeig de la Pau, als taxis

Els treballs s'allargaran un mes, com a màxim, i implicaran la prohibició d'estacionament en cinc places de zona blava i l'obligació de moure's a peu per l'itinerari marcat per tanques

Rentat de cara a la vorera de la part dreta nord del passeig de la Pau, a la zona dels taxis i voltants. Aquest dimarts, 21 de març, començaran uns treballs que s’haurien d’enllestir en un mes, com a molt. En concret, es renovarà el paviment de la part superior del vial de pujada. És un sector que en els últims anys ha patit deformacions que dificulten el pas de vianants.

Durant les obres també s’aprofitarà per ampliar els escocells dels arbres, actualment insuficients, com ja s’ha anat fent a l’altra banda del passeig de la Pau, entre la Gran Via i la plaça de la Creu.

Arranjament i millora de diversos trams

Mentre durin les obres, els vianants hauran de passar per l’espai que delimitin les tanques. L’actuació, que anirà a càrrec de l’empresa Graves i Excavacions Castellot SA, també implicarà la prohibició de l’estacionament de vehicles en un tram d’uns 25 metres, que corresponen a cinc places d’aparcament en zona blava. El motiu de la prohibició és poder disposar d’amplada suficient pel pas de vehicles i aparcar la maquinària d’obra pels treballs de demolició de paviment i càrrega de runes.

L’adaptació de passos de vianants, una demanda de la ciutadania

La setmana passada es van iniciar obres d’adaptació dels passos de vianants a la cruïlla dels carrers Pío Baroja i Comte Oliba, en aquest cas a càrrec de la brigada municipal d’obres. L’actuació implica rebaixar tota la vorera al voltant dels passos de vianants, per permetre el pas còmode a persones amb mobilitat de reduïda o que porten cotxet. Un cop enllestides les obres, es farà el mateix a la cruïlla entre els carrers Pío Baroja i de l’Espunyola, amb l’objectiu d’aconseguir un nou recorregut accessible en una de les zones més densament poblades de la ciutat.

L’adaptació de passos de vianants va ser una de les propostes guanyadores de la votació dels pressupostos participatius d’enguany.