Bagà invertirà un milió d’euros a renovar l’enllumenat públic de tot el poble

El 90% del cost de les obres es pagaran amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, mentre que el 10% restant, uns 100.000 euros, els haurà d'assumir l'Ajuntament, que confia haver enllestit l'actuació el 2024

L’Ajuntament de Bagà renovarà l’enllumenat públic del municipi. L’actuació suposarà el canvi integral de les 868 lluminàries de Bagà per sistemes eficients i la corresponent millora dels quadres elèctrics existents.

La inversió, de poc més d’un milió d’euros, es finançarà amb una subvenció de 927.629,08 euros de la Diputació de Barcelona, concretament, a través del Programa sectorial Renovables 2030 de suport a inversions locals pel clima. El consistori hi haurà d’aportar el 10% restant.

Calculen que s’estalviaran 34.000 euros cada any

L’objectiu d’aquesta actuació és millorar l’eficiència energètica i reduir el consum energètic de l’enllumenat públic un 75%. A la vegada, es pretén afavorir a l’estalvi econòmic de les arques municipals. Amb la renovació de l’enllumenat es preveu fer un estalvi anual de 33.874,93 euros.

A més a més, el projecte també inclou la instal·lació d’il·luminació ornamental eficient al Pont de la Vila, a l’església de Sant Esteve i al Palau dels Pinós i de nova il·luminació a les zones esportives. L’actuació ha d’estar finalitzada el 2024.

X