Com trobar la millor opció a l’hora d’escollir residència per a gent gran a Barcelona

Patrocinat

Buscar una residència de gent gran pot ser un procés difícil i estressant per a moltes persones i les seves famílies. És important tenir en compte diversos aspectes per a trobar una residència que compleixi amb les necessitats i expectatives de cada persona. Existeixen diverses opcions de residències a Barcelona, per la qual cosa es recomana investigar per trobar la que millor s’adapti a cada cas. A continuació analitzarem els aspectes més destacats a tenir en compte.

Ubicació

La ubicació de la residència d’ancians a la província de Barcelona és un factor crucial a tenir en compte en buscar una residència adequada. Es recomana buscar una residència que estigui prop de la família i amics del resident, sigui accessible, compti amb serveis i comerços pròxims, i estigui situada en un entorn segur i tranquil. Les Residències Santa Rita destaquen pel seu compromís amb la proximitat i l’accessibilitat per a les famílies dels residents.

Un dels principals avantatges d’aquestes residències és la seva presència en diferents barris de la ciutat de Barcelona, la qual cosa facilita a les famílies la visita als seus éssers estimats sense la necessitat de tenir un vehicle propi. A més, la ubicació d’algunes de les residències en finques modernistes, edificis a peu de carrer i centres urbans, les converteix en llocs de fàcil accés per als visitants.

La proximitat i la facilitat d’accés són requisits importants per a les famílies que busquen una residència d’ancians, ja que els permet estar prop dels seus éssers estimats i participar activament en la seva cura i benestar. En oferir un tracte pròxim i professional, les Residències Santa Rita s’asseguren que tant els residents com les seves famílies se sentin acollits i recolzats en tot moment.

Personal qualificat

El personal és un dels aspectes més importants a tenir en compte en buscar una residència de gent gran, ja que és l’encarregat de cuidar i atendre els residents. A continuació, s’amplien alguns dels aspectes més rellevants a considerar:

És crucial que el personal de la residència compti amb la qualificació i la formació necessàries per a realitzar les seves funcions. Els professionals que treballen en la residència han d’estar especialitzats en la cura de persones majors i tenir coneixements en infermeria, gerontologia i altres disciplines relacionades.

També s’ha de tenir en compte la ràtio personal-residents, ja que és clau que la residència compti amb un nombre suficient de professionals per a atendre les necessitats dels residents, pel fet que una ràtio baixa pot afectar la qualitat de l’atenció que reben els residents.

Serveis que s’ofereixen

Els serveis són un factor clau a tenir en compte en buscar una residència d’ancians. En aquest sentit, Residències Santa Rita destaca per oferir una àmplia gamma de serveis que abasten des de l’atenció personal en les activitats de la vida diària fins al manteniment de les funcions físiques i cognitives, passant per la dinamització sociocultural i l’atenció familiar.

L’allotjament, la manutenció i l’acolliment són serveis essencials que ofereixen a tots els seus residents, assegurant que se sentin còmodes i assegurances des del primer moment. A més, l’atenció personalitzada en les activitats de la vida diària i el foment d’hàbits d’autonomia són serveis que contribueixen a mantenir la independència i la dignitat dels residents.

La dinamització sociocultural és un altre servei fonamental que ofereixen les residències Santa Rita, ja que promouen la socialització i el benestar emocional dels residents. Així mateix, el manteniment de les funcions físiques i cognitives és un servei essencial que contribueix a millorar la qualitat de vida dels residents i prevenir la deterioració de la seva salut.

D’altra banda, també ofereixen serveis complementaris com la perruqueria, la podologia i els acompanyaments, entre altres. Aquests serveis són opcionals i estan disponibles a petició dels residents i les seves famílies.

En resum, destaquen per oferir una àmplia gamma de serveis essencials que abasten des de l’atenció personal en les activitats de la vida diària fins al manteniment de les funcions físiques i cognitives. A més, la dinamització sociocultural i els serveis complementaris contribueixen a millorar la qualitat de vida dels residents i satisfer les seves necessitats individuals.

Instal·lacions

Les instal·lacions són una part fonamental de les residències, ja que ofereixen als residents un ambient còmode i segur en el qual viure. Les residències Santa Rita ofereixen instal·lacions modernes i adaptades a les necessitats de la gent grans.

La Residència Sant Patricio, per exemple, compta amb una superfície construïda de 406 m² i disposa d’àmplies terrasses amb vista al parc interior, la qual cosa permet l’entrada de llum i ventilació natural a la casa. A més, disposa de rampes d’accés per a usuaris de cadira de rodes i grues de transferència per a facilitar la mobilitat dels usuaris que ho requereixin.

Totes les habitacions de la Residència Sant Patricio estan equipades amb llits articulats, separador de privacitat, timbre d’avís, televisió, radiadors de calefacció, ventilador i mobiliari interior com ara escriptori, armari i tauleta de llit per a acomodar l’equipatge i pertinences. També disposa d’unitats estables de convivència per a facilitar el distanciament i la prevenció, i espais comuns i accessibles evitant les barreres arquitectòniques.

La Residència Santa Rita Horta, per part seva, compta amb una superfície construïda de 2200 m² i disposa de quatre terrasses per a l’ús i gaudi dels usuaris del centre i els seus familiars. La distribució de l’edifici, amb una reforma integral en 2013, es divideix en 7 plantes d’ús residencial amb diferents espais comuns. Les habitacions (individuals o dobles) se situen en la segona, tercera i quarta planta, compten amb un complet equipament, llits elèctrics articulats, i sistema d’avís pacient-infermera tant a l’habitació com en el bany.


Les Residències Santa Rita destaquen per la seva ubicació en zones privilegiades i per oferir una àmplia varietat de serveis i equipaments per a satisfer les necessitats dels usuaris. Les seves instal·lacions estan dissenyades per a oferir confort, seguretat i accessibilitat a tots els residents, amb habitacions individuals i compartides, espais comuns i unitats de convivència adaptades a diferents nivells de dependència. Tot això, sumat a l’atenció personalitzada i qualificada de l’equip de professionals, converteixen aquestes residències en una excel·lent opció per a la gent gran.

X