La Festa de la Novel·la Històrica de Puig-reig es consolida com a punt de trobada dels grans autors del gènere

El proper 2 d’abril, una desena d’escriptors convertiran el municipi en l’epicentre de la literatura històrica amb taules rodones, activitats i espais de trobada amb els lectors

La Festa de la Novel·la Històrica de Puig-reig celebra, el proper diumenge 2 d’abril, la seva cinquena edició. El certamen, organitzat per l’Ajuntament de Puig-reig, la Biblioteca Guillem de Berguedà i les llibreries del municipi, arriba als cinc anys plenament consolidat com la trobada de referència entre autors del gènere històric i els lectors a les portes de Sant Jordi.

La plaça Nova tornarà a ser l’escenari de la cita, tot i que l’espai polivalent de La Sala acollirà les taules rodones amb els escriptors i les escriptores. Enguany, seran presents en aquesta jornada Alfred Bosch, Laia Perearnau, Roger Bastida, Jordi Matilló, Care Santos i Coia Valls. També hi participaran els historiadors Rosa Serra i Josep Artero, autors del llibre sobre la II República a Puig-reig. Una de les apostes d’enguany és l’activitat infantil que estarà protagonitzada per l’escriptor Màrius Serra i la il·lustradora Roser Calafell que farà un dibuix durant la sessió i que se sortejarà entre el públic infantil. La proposta “Les aventures de la Napeu” tindrà lloc a la plaça de l’Olivera a les 11 del matí.

El programa oficial d’actes s’iniciarà a 2/4 d’11 amb la taula rodona sobre el pes que té la història de Catalunya a les obres dels autors convidats. La segona taula rodona s’iniciarà a 2/4 d’1 i els escriptors conversaran sobre la inspiració i el procés a l’hora d’escriure una novel·la. Com és habitual, durant tot el matí els escriptors i escriptores conversaran amb els visitants a la zona de les parades de llibres i signaran exemplars als lectors.

Les llibreries del poble també seran presents amb les seves parades, així com també participaran a l’esdeveniment l’Àmbit de Recerques del Berguedà, entitat editora de L’Erol i de diverses publicacions sobre la història del territori; el Centre d’Estudis d’Avià i Rafael Dalmau Editor, editorial especialitzada en història, geografia i cultura catalana. Durant el matí també es lliuraran els premis del concurs de relats breus.

La jornada finalitzarà a la tarda, a partir de les 5, amb una passejada literària a la colònia Pons. Roser Rojas Simats llegirà fragments de la novel·la El silenci dels telers d’Assumpta Montellà en un recorregut pels espais més emblemàtics d’aquesta antiga colònia tèxtil.

X