Neix la Pissarra Juganera, un projecte per fer més didàctiques les atraccions turístiques del Berguedà

S’impulsa als tres recursos turístics més visitats actualment al Berguedà: el Museu de les Mines de Cercs (Fígols), el Museu del Ciment (Castellar de n'Hug) i el Museu de la Colònia Vidal (Puig-reig).

El Berguedà fa anys que lluita per consolidar-se com una comarca turística, però darrerament s’ha detectat que la comarca té mancances pel que fa al públic més infantil. Per posar-hi remei, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha creat un espai de joc, La Pissarra Juganera, pensat per a infants a partir dels 4 anys amb l’objectiu de millorar la seva experiència i fomentar que vulguin repetir la visita en el futur.

La Pissarra Juganera s’ha creat basant-se en un mapa de cadascun dels tres recursos turístics més visitats actualment al Berguedà: el Museu de les Mines de Cercs (Fígols), el Museu del Ciment (Castellar de n’Hug) i el Museu de la Colònia Vidal (Puig-reig). En aquest mapa s’hi incorporen elements especials de l’indret com personatges, eines o edificis. I la idea és que els infants puguin jugar buscant elements amagats, puguin pintar i escriure i puguin provar diferents nivells de joc i aprenentatge.

Els tres museus expliquen elements diferents de la industrialització de la comarca, i tenen com a perfil de persones visitants grups d’escolars entre setmana i, les famílies amb nens i nenes els caps de setmana, festius i períodes de vacances. Alhora, la iniciativa també pretén crear una imatge conjunta entre els tres museus per promoure les visites creuades entre ells i millorar la promoció de forma conjunta.

X