Ginkgo s’alia amb Instants per oferir el primer servei de maquillatge oncològic presencial del Berguedà

S'ofereixen sessions formatives presencials de maquillatge i tractaments relacionats amb cremes per a pells que pateixen la quimioteràpia

Nou servei de maquillatge oncològic presencial al Berguedà. L’associació de persones afectades pel càncer, Ginkgo, ha unit esforços amb l’establiment Instants -al carrer Pere III de Berga, número 4- per crear el primer servei presencial a la zona.

La iniciativa té diverses potes, però les essencials tenen a veure amb tractaments específics amb cremes per a pells que estan patint la quimioteràpia, tractaments per cuidar la pell capil·lar després de perdre cabell i sessions formatives per aprendre’s a maquillar i a resoldre aspectes que provoquen els tractaments contra el càncer com ara les faccions cansades.

La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha explicat que per a l’entitat “és tan important un tractament mèdic com un tractament estètic”. I ha destacat la importància que el pacient “es trobi bé amb ell mateix” i que tingui a disposició idees que complementin els que ja s’estan oferint.

La Queralt i la Sandra, esteticistes d’Instants, han explicat que, pel que fa a les cremes, s’ofereixen “massatges molt suaus adaptats al moment que estan patint les pells” i també “tècniques per veure’s millor”. La Dolors, perruquera, ha afegit que també és important cuidar la pell del cap, que en molts casos ha perdut el cabell, però que és important mantenir hidratada per eliminar o reduir picors que poden sorgir.

Per primer cop, en persona

Fins ara no hi havia cap tractament específic a la comarca que es fes presencialment. L’Associació Espanyola Contra el Càncer oferia sessions formatives telemàtiques per explicar tècniques estètiques per ajudar a superar el moment, però el nou servei que Ginkgo i Instants presenten a la zona és pioner. Per beneficiar-se’n, es pot contactar amb l’entitat per telèfon, al 696074812, o bé adreçant-se al local de l’associació al carrer Major, qualsevol dimarts.

X