El PP reacciona: finalment, presentarà llista a Berga, amb un candidat de fora

És Xavier Serrahima, que des del 2011 s'havia presentat com a cap de llista dels populars a Tavertet, a Osona

Membres del PP, l'any 2019, a Berga, en la campanya de fa quatre anys. M.C. / ARXIU

El Partit Popular sí que es presentarà, finalment, a les eleccions municipals a Berga. Els populars presentaran Xavier Serrahima Heush com a candidat. És un moviment que el partit ha fet en les últimes hores i que impulsa la coordinació provincial de la formació, malgrat que ahir, dimarts, fonts del PP donaven per fet a l’Aquí Berguedà que no presentarien cap llista a la comarca atès que hi havia afiliats però no trobaven gent disposada a ser alcaldable.

Serrahima té 32 anys, va néixer a Barcelona, però assegura que té família a Manresa i en alguns llocs d’Osona. També explica que fa uns anys va treballar a Berga, en una filial d’una empresa americana que prefereix reservar-se. I apunta com a prioritats del seu programa resoldre el malestar que provoca la recollida de residus (diu que presentaran un pla de xoc per afrontar-ho) i donar una empenta al santuari de Queralt i els seus entorns.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, el candidat del PP també avança que, tot i que ell no sigui de Berga, intentarà que els noms que l’acompanyin al capdamunt de la llista sí que siguin berguedans. També diu que es presenten finalment perquè saben que “hi ha gent que vol votar el Partit Popular i han de tenir l’oportunitat de fer-ho”.

Candidat a Tavertet en tres eleccions, des del 2011

El 2011, Xavier Serrahima es va presentar a les eleccions municipals de Tavertet (Osona) sense haver-hi posat mai els peus, segons va dir. Va quedar empatat a 22 vots amb el candidat del PSC, que també va quedar fora del ple. Però a mig mandat un regidor del govern va morir, el candidat del PSC va renunciar a ocupar la vacant i Serrahima va entrar a l’Ajuntament, com a únic membre de l’oposició.

En aquell moment, el regidor del PP va dir: “És una oportunitat que penso aprofitar al màxim treballant per la gent de Tavertet en el dia a dia i en resoldre els temes diaris i quotidians”. Es va presentar a l’Ajuntament en la presa de possessió i va dir a la resta de regidors que assistiria als plens municipals, però no ho va acabar fent.

El 2015 i el 2019 va tornar a encapçalar la candidatura del PP a Tavertet, i ja no va resultar escollit. El 2015, va obtenir dos vots, i el 2019, només un.

X