Jordi Bolet i Núria Hospital, grans noms d’una Sobrepuny Trail que bufa espelmes amb ambientàs

Les dues primeres classificades de la vertical rebaixen el rècord que hi havia fins ara per encetar un cap de setmana on les curses de muntanya han bategat de manera ininterrompuda a la Nou de Berguedà i rodalies

Núria Hospital, guanyadora de la vertical del Sobrepuny. QUIM P. CASADESÚS / FEEC

Hi havia molts al·licients que feien entreveure que la Sobrepuny Trail d’aquest 2023 podia ser històrica. Era la desena edició, la vertical puntuava per a la copa catalana, s’estrenava un canicròs, hi havia concerts a la zona d’arribades i també una fira de productes de proximitat. I la vessant esportiva tampoc va decebre.

A la vertical de dissabte, que obria la temporada de l’especialitat, Núria Hospital va ser la més ràpida (i amb rècord de la prova) i Jordi Bolet va repetir la victòria de l’any passat en l’apartat masculí. Hospital va fer la vertical en 37 minuts i 49 segons, gairebé mig minut menys que l’anterior rècord, d’Anna Guirado. Això sí, no ho va tenir gens fàcil per guanyar la cursa: la segona classificada va ser Mireia Hernàndez, que també va rebaixar el rècord de la prova fins al moment i va creuar la línia d’arribada només 12 segons després de la guanyadora. La marxadora olímpica francesa Emilie Menuet va completar el podi.

Jordi Bolet va endur-se el triomf absolut, amb una marca estratosfèrica: 31 minuts i 29 segons. Per darrere seu, van arribar David Soler i Albert Soler, que a més va ser el primer juvenil. La cursa, a més, va tenir la participació també de Pol Makuri (CE Madteam), esportista amb diversitat funcional, que va acabar 37è absolut a la general masculina.

Més enllà de la prova vertical, l’organització va dissenyar un cap de setmana farcit de curses. En canicròs el va guanyar Xavier Masramon amb el seu gos Rocky, mentre que Stephanie Vandrille va imposar-se en categoria femenina amb el gos Black Pearl. Pere Aurell es va adjudicar la cursa de 37 quilòmetres de diumenge i va superar Albert Llonch i Miquel Castellote. Thais Pentinat va guanyar en l’apartat femení per davant de Raquel i Irene Picón, que van completar el podi.

Pel que fa a la mitja, de 21 quilòmetres, Domènec Aguilar va ser el guanyador, per davant de Martí Casellas i Robert Munné. En noies, Lídia Ramos va ser la més ràpida, mentre que Nona Romaní i Clàudia Sarrate van completar el podi.

I la prova curta, de 12 quilòmetres, va ser per a Bernat Falomí, per davant d’Oriol Cendra i Pau Fernàndez. En l’apartat femení la guanyadora va ser Cristina Vilarnau, que va compartir podi amb Paula Expósito i Berta Vinyas.

X