El Consell aconsegueix els 75.000 euros restants per als accessos a les noves Urgències de l’hospital de Berga

L'Ajuntament de Berga n'hi posarà 75.000, tot i que calculava que se'n necessitaven 150.000. L'alcalde va demanar a la resta de municipis que n'hi posessin una part en funció de la població, i ara el Consell ha trobat a la Diputació els diners per estalviar-los-ho

L'Ajuntament de Berga ha d'adequar la llàgrima de davant la porta de les futures Urgències perquè les ambulàncies puguin maniobrar-hi sense problemes. MARC CANTURRI

Calien 150.000 euros per pagar les millores dels accessos a les noves Urgències de l’hospital de Berga, i ja s’han trobat. El Consell Comarcal ha aconseguit un ajut de 75.000 euros de la Diputació de Barcelona que serviran per pagar la meitat de la inversió que l’Ajuntament va demanar que assumís la resta de la comarca. Els altres 75.000 euros sortiran de les arques municipals.

Ahir, dimecres, al ple d’abril del Consell, el president de l’ens comarcal, Josep Lara, va explicar que la Diputació els ha donat la subvenció que van demanar per poder col·laborar amb la causa. Amb el moviment, el Consell garanteix el finançament necessari per poder tirar endavant les obres sense haver de recórrer a les aportacions de cada ajuntament de la comarca, en funció de la seva població, que era la proposta que inicialment havia posat sobre la taula l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez. Lara va celebrar que s’ha anat a la una en aquest tema: “Tots plegats hem fet els deures”.

Lara també va reivindicar “la ferma voluntat del Consell d’ajudar als municipis berguedans en tot allò on no arribin i també en casos com l’hospital, que és un servei bàsic i d’abast comarcal”.

Actualment, el Departament de Salut de la Generalitat està duent a terme les obres necessàries per condicionar una àrea de 678 metres quadrats de la quarta planta de la part nova de l’hospital per a les noves Urgències i el SEM. Aquí és a on es traslladarà un servei que ara s’ubica a la planta baixa de l’edifici originari del Sant Bernabé.

La nova ubicació de l’àrea d’urgències dins del recinte comportarà modificacions a l’actual vial d’accés a l’edifici nou amb l’objectiu de facilitar-hi la circulació i el gir dels vehicles d’emergències, garantir l’estabilitat d’un talús i també construir noves escales.

El final de les obres als accessos coincidirà amb el final dels treballs a l’interior

Preguntat per l’Aquí Berguedà, l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha garantit que les obres als accessos acabaran “més o menys quan la Generalitat acabi els treballs dins les noves Urgències”. Sànchez ha recalcat que no són uns treballs molt importants, atès que “els accessos ja estan fets i només s’hi han d’aplicar petites millores”. El projecte -ha dit l’alcalde- està “pràcticament enllestit” i es preveu que es pugui executar en les pròximes setmanes.

Per la seva banda, el Departament de Salut treballa amb la idea de poder finalitzar les obres a les noves Urgències al juliol.