Torna la Milla del Berguedà, la cursa inclusiva que busca superar els 600 inscrits de l’any passat

Serà diumenge 7 de maig a l'avinguda Catalunya Gironella i l'organitzen, un any més, la Fundació La Llar i el club d'atletisme JAB Berga, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gironella i el Consell Comarcal del Berguedà

A la vista la segona edició de la Milla del Berguedà, la cursa solidària i inclusiva que pretén fer lloc a tot a totes aquelles persones amb diversitat funcional que tinguin ganes de viure i gaudir totes les emocions associades a l’esport. Serà diumenge 7 de maig a l’avinguda Catalunya Gironella i l’organitzen, un any més, la Fundació La Llar i el club d’atletisme JAB Berga, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gironella i el Consell Comarcal del Berguedà.

La Milla va néixer l’any passat amb la voluntat de fer una cursa adaptada i inclusiva oberta a tothom, on tinguin cabuda totes aquelles persones amb diversitat funcional, tant motriu com intel·lectual. “És una jornada esportiva inclusiva, solidària i sobretot festiva per recaptar fons per la Fundació La Llar”, ha explicat Santi Felius, regidor de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Gironella.

Els beneficis, per a La Llar

Les inscripcions ja estan obertes online i tots els beneficis aniran destinats a la Fundació. La inscripció té un preu de 12 euros per a persones majors de 18 anys, i de 6 euros per a menors. “També hi ha l’opció de participar amb el dorsal 0, és a dir, fent una aportació econòmica però  sense participar a la cursa”, ha afegit Felius.

El recorregut és de 1.609 metres, la distància reglamentària d’una milla, i el circuit serà el mateix que l’any passat, la sortida i l’arribada seran al carrer Balmes, i es faran dues voltes per l’Avinguda Catalunya.

El president del Consell, Josep Lara -que va participar en la primera edició- ha recordat que “el que es va viure aquella jornada amb l’emoció dels participants va ser difícil d’explicar, tots es van sentir competidors, guanyadors, i això ja és un enorme premi per tots ells”. Per tot plegat, Lara ha assegurat que “és prioritari que aquesta cursa es pugui consolidar en el calendari atlètic del berguedà i que l’esport demostri que és una eina fantàstica per a la inclusió de tothom”.

L’any passat van participar-hi més de 600 persones, però ara l’organització confia que la xifra fins i tot es pugui superar. Les inscripcions es poden fer AQUÍ.