El PSC serà l’única alternativa a l’actual govern a les eleccions del 28 de maig a Gironella

Presenten Francesc Xavier Ruiz Rodríguez com a cap de llista amb l'objectiu de recuperar la presència al ple que no tenen des del 2015

Francesc Xavier Ruiz, candidat del PSC per Gironella. PSC BBS

El PSC també es presentarà a Gironella. Ho faran amb Francesc Xavier Ruiz Rodríguez com a cap de llista. El partit l’ha presentat com “una persona molt coneguda a tota la vila, treballador a la cuina de la residència i col·laborador de la ràdio municipal”.

A les eleccions del 2011, els socialistes van obtenir 458 vots a Gironella i un total de 3 regidors al ple. Però des del final d’aquell mandat, l’any 2015, que no han aconseguit tornar a tenir representació. Aquesta vegada hi ha un argument que els juga a favor: són l’única candidatura alternativa a l’actual equip de govern, que optarà a la revàlida amb un projecte desmarcat dels partits clàssics. ERC, l’actual grup a l’oposició, no ha presentat candidatura; i Junts -la fórmula amb la qual l’alcalde, David Font, va guanyar les eleccions del 2019 per majoria absoluta- tampoc ho ha fet.

En un comunicat, el PSC diu que pretén “sumar braços i esforços per aconseguir millorar la vida de la gent de Gironella”. El partit reconeix que s’han fet “millores importants”, però matisa que “hi ha algunes infraestructures, equipaments i serveis que han de tenir importants inversions per donar-los altres funcions o completar les que ja donen”.

Per al PSC, els polígons industrials i la recuperació i adaptació d’antigues naus per atraure empreses ha de ser una prioritat. “Gironella necessita crear llocs de treball, que és el que dona riquesa a un poble i facilita l’entrada de joves en el món laboral”. També proposen millorar el parc de bombers voluntaris, adequar la plantilla del cos d’Agents Locals, ampliar horaris del CAP, potenciar els pressupostos participatius i promoure nous usos al Cinema Victòria, entre d’altres.

Consulta aquí les llistes de Gironella per a les eleccions de 28M