Eleccions del 28M a Casserres: de la llista única d’ERC el 2019 a un cara a cara entre la CUP i Junts

L'alcalde actual, Josep Colillas, és el número 8 de la llista de la CUP que encapçala Eduard Subirana, número 2 de la llista única de fa quatre anys (d'ERC). La presidenta dels botiguers, Anna Sánchez, és l'alternativa: es presenta per Junts.

Eduard Subirana, candidat de la CUP a Casserres; i Anna Sánchez, candidata de Junts. CEDIDES

Hi haurà canvi de color a Casserres. L’alcalde actual, Josep Colillas, fa un pas enrere i el primer tinent d’alcalde, Eduard Subirana, es presenta com el relleu natural, tot i que ho farà sota unes altres sigles. Fins ara el govern era d’ERC, però ara el projecte es presenta per la CUP. “Mai hem estat massa partidistes, ni els que hi érem ara, ni els que entren, però ara mateix em sento més proper a la CUP”, explica el candidat.

A la llista, Subirana és un dels pocs membres del govern actual que opta a la reelecció. Hi ha força renovació, tot i que també hi ha noms que repeteixen, com . L’alcaldable la defineix com “una llista més professionalitzada, jove i amb motivació per seguir construint un poble millor”. Aquesta vegada, l’encara alcalde, Josep Colillas, va de número 8 de la llista. Juntament amb Subirana és l’únic dels titulars de la llista que repeteix. A l’apartat de suplents també hi ha Ramon Maria Soler, número 6 de la llista del 2019 i actual regidor d’Obres Públiques, Llicències d’Obres i Nuclis Agregats.

Junts, la competència

A les últimes eleccions, la llista d’ERC encapçalada per Josep Colillas va ser l’única que es va presentar, però aquesta vegada la candidatura d’Eduard Subirana tindrà competència. Junts també farà llista i ha col·locat com a número u la presidenta de la Unió de Botiguers del poble, Anna Sánchez. La candidata de Junts diu que es presenten perquè creuen que “les coses es poden fer millor”. I ho fan amb una llista que combina gent amb experiència política i altres, com la candidata, que s’estrenen.

Gemma Subirana i Narcís Vilaclara, amb carnet de partit, són la número 2 i el número 5 de la llista, respectivament. Entremig hi ha dos independents, com la candidata: Carles Miró (3) i Jordi Canudas (4).

X