La falsa metgessa, amb el cap tapat amb una jaqueta, ha sortit per la porta del personal dels jutjats per intentar esquivar les càmeres. MARC CANTURRI

Llibertat provisional per a la falsa metgessa que va treballar set mesos a l’hospital de Berga

La jutgessa ha ordenat que la falsa metgessa comparegui cada quinze dies al jutjat, li ha retirat el passaport i li prohibeix sortir del territori.

El jutjat d’instrucció número 1 de Berga ha decretat llibertat provisional amb mesures cautelars per a la falsa metgessa que va treballar set mesos a l’hospital de Berga. La jutgessa ha ordenat a la falsa metgessa que comparegui cada quinze dies al jutjat, li ha retirat el passaport i li prohibeix sortir del territori.

La causa està oberta pels delictes d’intrusisme, falsedat documental i usurpació d’estat civil, després que la investigada s’hagi acollit al seu dret de no declarar. Agustina Arias, advocada de la defensa, ha assegurat a la sortida dels jutjats que han aconseguit l’objectiu que tenien avui, que era que la falsa metgessa sortís en llibertat: “Estem molt contents, ara toca seguir treballant perquè la instrucció acaba de començar”.

Se l’acusa de quatre delictes continuats d’intrusisme professional per haver exercit de metgessa sense tenir la titulació, d’un delicte continuat de falsificació documental per signar diversos informes i receptes amb la signatura d’un altre professional, d’un delicte de falsedat documental per falsejar el resguard de pagament del títol universitari, i d’un delicte d’usurpació d’estat civil per apoderar-se del nom i número de col·legiat d’una altra persona a l’hora de signar receptes.

La falsa metgessa ha passat tres nits a la comissaria de Berga: la van detenir dilluns al vespre, però fins aquest dijous a quarts de quatre de la tarda no l’han traslladat als jutjats. Allà ha optat per no declarar i, al cap d’uns minuts, n’ha sortit en llibertat, al costat de la seva advocada i tapant-se el cap amb una jaqueta, per la porta del personal dels jutjats amb la intenció d’esquivar les càmeres dels mitjans.

El cotxe de Mossos entrant al jutjats pel garatge, amb la detinguda. M.C.

Al límit de les 72 hores a comissaria

Minuts abans del trasllat de la detinguda als jutjats, agents dels Mossos d’Esquadra han portat als jutjats els dossiers amb els resultats de la investigació dels últims dies. De fet, l’aparició de noves proves contra la investigada ha estat el principal motiu que ha demorat la seva compareixença davant la jutgessa. La policia treballava a contrarellotge en la recopilació de proves, atès que aquest dijous al vespre es complien 72 hores des de la seva detenció, el límit legal per tenir retinguda una investigada abans de posar-la a disposició del jutge.

De moment, els Mossos han confirmat que la investigada ha treballat en almenys quatre centres (l’hospital de Berga, l’Hospital Universitari Dexeus de Barcelona, una clínica de Girona i un centre de prevenció de serveis sanitaris), però podria haver-ho fet en vuit més i la investigació continua oberta.

Un agent dels Mossos amb el dossier del cas, entrant als jutjats de Berga. M.C.