Moment del trasllat de la falsa metgessa de la comissaria als jutjats de Berga // FOTO: Mar Martí (ACN)

Passa a disposició judicial la falsa metgessa que va treballar a l’hospital de Berga

La falsa metgessa ha passat aquest dijous a les 15.50 hores a disposició judicial als jutjats de Berga. Els Mossos la van detenir aquest dimarts a Vic: és una dona de trenta anys i veïna de Torelló (Osona).

Fins ara s’ha confirmat que l’arrestada va treballar durant set mesos a l’Hospital de Berga i en tres centres més, entre els quals l’Hospital Universitari Dexeus i una clínica de Girona. Tot i això, la policia està investigant si ho hauria fet en vuit centres sanitaris més, de manera que sumarien un total de 12. La policia li atribueix quatre delictes d’intrusisme professional, falsificació de document públic i usurpació d’estat civil.

L’arrestada va fer informes amb la firma digital d’un altre facultatiu i amb el seu número de col·legiat. També va falsejar el resguard de pagament del títol de graduada en Medicina de la Universitat de Girona.

El cas va sortir a la llum després de la denúncia que va fer l’hospital de Berga davant dels Mossos d’Esquadra. El centre sanitari tenia aquesta falsa metgessa al servei d’urgències des del mes de desembre de 2022 i, una empresa de serveis sanitaris preventius on la suposada facultativa havia buscat feina, va alertar a l’hospital de Berga de la possible falsedat.