Jan Torrella, campió del món juvenil de curses de muntanya

Jan Torrella, campió del món juvenil de curses de muntanya
Jan Torrella, campió del món juvenil de curses de muntanya

El jove baganès Jan Torrella (UEC Bagà) s’ha proclamat aquest diumenge campió del món juvenil de curses de muntanya a la modalitat sky, que s’ha disputat a la serra del Gran Sisso, a la regió dels Abruços (Itàlia). Torrella ha corregut els 21,6 km, amb 2.226 m de desnivell, en un temps de 2:25:09 (6:09 minuts per quilòmetre), establint un nou rècord de la prova. L’atleta ha estat el més ràpid de la cursa, i s’ha penjat la medalla d’or de la categoria C, per a joves de 19 i 20 anys.

Aquest és el moment en què Torrella ha creuat la línia de meta:

Darrere de Torrella, ha quedat segon l’atleta de Sant Esteve de Palautordera Ïu Net (TX Montseny). L’alemany Finn Hösch ha estat tercer de la categoria C, i en quart lloc, ha quedat un altre català: Jan Castillo (Trail Moianès), de Collsuspina.

En dones, Martina Gonfaus (Mountain Runners del Berguedà), de Gironella, ha quedat cinquena, amb un temps de 3:18:01.

En la categoria U23, de joves fins a 23 anys, destaca la victòria en categoria femenina de la manresana Núria Tarragó. I la jove de Puig-reig Carla Esclusa Ballús (Mountain Runners del Berguedà) ha fet el cinquè millor temps.

Felicitacions per a Jan Torrella: “Ets un exemple”

L’Ajuntament de Bagà ja ha felicitat Jan Torrella amb aquesta frase: “Ets un exemple de dedicació, disciplina i treball, i sempre amb un somriure i amb humilitat.”

Quilòmetre vertical

A més de la modalitat sky, els mundials juvenils de curses de muntanya tenen una altra prova: el quilòmetre vertical, que es va disputar divendres. És una cursa de 3.800 metres amb 1.033 de desnivell.

En aquell cas, Torrella va ser quart, i l’or i la plata van ser per a Ïu Net i Jan Castillo a la categoria masculina. A la femenina, Carla Esclusa.

X