Pont de la Fàbrega, al costat de l'antiga discoteca Menfis, a Berga
Pont de la Fàbrega, al costat de l'antiga discoteca Menfis, a Berga

El camí del pont del Menfis i 16 vies més: aquests són els camins rurals que arreglarà el Consell

Les pluges intenses del juliol del 2020 van deixar tocat el pont de la Fàbrega, al costat de l’antiga discoteca Menfis de Berga. Els veïns de les cases de Noet es van haver de buscar la vida durant més d’un any per sortir de la zona i accedir a la ciutat o a la C-16, fins al punt que van pintar a la paret un marcador amb els dies que van passar sense pont: 334, deien, quan van dibuixar el mural.

Finalment, a finals del 2021, el pont va reobrir després d’unes obres que van costar gairebé 70.000 euros, i que van servir també per fer-hi millores en la seguretat que el veïnat havia reivindicat durant dècades.

Després de la llarga espera, el veïnat podrà celebrar aviat una bona notícia: un cop reobert el pont, el Consell Comarcal del Berguedà arreglarà bona part del camí, anomenat camí ral de Manresa, des de Cal Corominas fins al límit del terme municipal de Berga, i el ramal que va fins a les cases de Cal Galta i la Casanova. El projecte, de 48.000 euros, preveu pavimentar els trams més malmesos.

Al ple municipal de la setmana passada, el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, va anunciar que les obres es faran “en qüestió de setmanes“, i el cap de l’oposició, Ramon Caballé (Junts), va demanar al govern municipal que no s’oblidi mai de “les actuacions prioritàries de manteniment” que té la ciutat i que no li passin “les subvencions per davant”.

17 camins rurals al Berguedà

Les obres formen part d’un paquet d’obres en 17 camins rurals que el Consell Comarcal del Berguedà acaba de licitar. Per primera vegada, la dotació ha estat suficient per atendre totes les demandes dels Ajuntaments. En total, tretze municipis s’hi han presentat.

El que ha aconseguit més diners és Gironella (103.495 euros), que podrà arreglar els camins de la casa Nova del Gibert, de la Caseta de Can Gironella i dels Pedregals. També destaca l’actuació que farà l’Ajuntament de Cercs a la carretera de la Figuerassa, sobretot als trams de més pendent.

Els altres tres municipis que aconsegueixen més inversió són Casserres, que arreglarà el Camí de Cal Soler a Cal Montoliu i el camí de la carretera de Puig-reig (BV-4131) fins a la del Guixaró (C-16z); L’Espunyola, que intervindrà al camí de Torrents, i Viver i Serrateix, que reasfaltarà els camins de Serrateix a Castelladral i a Cardona.

Aquest és el mapa amb totes les actuacions previstes, municipi per municipi: