La Llar gestionarà el transport adaptat al Berguedà i traslladarà els seus alumnes i usuaris

Els últims 30 anys, Creu Roja Berguedà ha assumit el servei. Però ara La Llar té capacitat per fer-ho i ha guanyat el concurs que ha tret el Consell Comarcal per renovar-lo.

La Fundació La Llar passa a gestionar el servei de transport adaptat del Berguedà. Es tracta, a grans trets, de traslladar gent a l’escola de la Llar i al Taller Coloma. Durant els últims 30 anys, qui ha gestionat el servei ha estat Creu Roja Berguedà, però ara La Llar pot assumir-ho directament, s’ha presentat al concurs per fer-ho i Creu Roja no ho ha fet.

El servei penja del Consell Comarcal del Berguedà, que ja havia de convocar un concurs públic per renovar el contracte. Ho ha fet i, de fet, ja l’ha resolt: l’ha guanyat La Llar. La coordinadora de Creu Roja Berguedà, Queralt Escobet, ha explicat a l’Aquí Berguedà, que no s’hi han presentat perquè ja estaven al cas que La Llar estava en condicions d’assumir-ho. Escobet també ha afegit que, tot i que ara no gestionin el servei, estaran a disposició de La Llar per “donar-los un cop de mà amb allò que es pugui”.

Aquests últims anys, amb l’encàrrec que rebia Creu Roja, s’havia format un equip de sis professionals i molts voluntaris i voluntàries per poder oferir el servei. Amb el canvi de gestor, una part dels professionals se subroguen (és a dir, passen a formar part de l’equip que penja de la Llar) i la resta han optat per altres opcions laborals.

45 persones traslladades cada dia

Fins a finals d’agost, Creu Roja Berguedà ha transportat diàriament 45 persones des de casa seva fins a l’escola de la Llar Santa Maria de Queralt i el Taller Coloma. En una publicació a les xarxes, l’entitat ha agraït als tècnics i voluntaris que ho han fet possible les últimes tres dècades: “Gràcies a moltes voluntàries i voluntaris i a un equip tècnic fantàstic, hem pogut fer el servei de Transport Adaptat al Berguedà durant més de 30 anys. A tothom qui hi ha participat d’una manera o altre avui toca un: MOLTES GRÀCIES DE TOT COR!”.

El Consell Comarcal també ha agraït a la Creu Roja el servei prestat durant aquests anys. El president, Ramon Caballé, ha rebut representants de l’entitat a la seu de l’administració i els ha lliurat un record en reconeixement de “la constant feina”. Caballé també ha destacat que Creu Roja és una de les entitats amb més socis de la comarca, més de 2.200: “És un orgull que una comarca com la nostra, amb 40.000 habitants, tingui una entitat amb més de dues mil persones que hi confien, això ho diu tot.” I ho ha atribuït a la bona feina feta i al seu fort arrelament.

Una part del servei ha quedat deserta

La Llar, doncs, ha guanyat el concurs i això implica que transportarà els seus propis usuaris. Però hi ha una part de les rutes que ha quedat deserta i s’ha de tornar a convocar. Són les rutes que, per concurs, requerien un bus adaptat. És un servei que, ara per ara, cap empresa de la comarca pot oferir, i per això no s’hi ha presentat ningú.

La gerent del Consell, Rosa Pujols, ha explicat que ja s’han pres mesures per tal que el 6 de setembre, quan comenci el curs, els usuaris d’aquestes rutes puguin ser transportats. El remei d’urgència ha estat buscar operadors locals que puguin transportar els usuaris amb furgonetes adaptades. En paral·lel, el Consell tornarà a convocar el concurs i buscarà la fórmula que encaixi amb els recursos que hi ha a la zona, de manera que la contractació no torni a quedar deserta.

X