Berga acollirà la Nit Europea de la Recerca per segon any consecutiu

La jornada oferirà diverses activitats relacionades amb la ciència per a tots els públics

Rosa Rodríguez, regidora d'educació a l'Ajuntament de Berga, Dolors Grau, directora de l'Exploratori dels Recursos de la Natura i Ramon Canal, professor de la UPC, a la presentació oficial de la Nit Europea de la Recerca a Berga

Berga tornarà a omplir-se de ciència en la segona edició de la Nit Europea de la Recerca que es celebrarà el divendres 29 de setembre. L’esdeveniment, que l’any passat va aplegar unes 1000 persones, té l’objectiu de “donar a conèixer els investigadors i la recerca que es porta a terme a cada indret d’una forma lúdica i atractiva”. La jornada compta amb una àmplia oferta d’activitats repartides durant tot el dia, que es faran en diferents punts de la ciutat i seran totalment gratuïtes.

Tot plegat arrencarà amb un seguit de tallers adreçats a alumnes d’ESO i Batxillerat que participaran en 5 dinàmiques grupals i tractaran temes ben diversos dins del món de la ciència al Claustre de Sant Francesc. Paral·lelament, al matí també hi ha organitzats uns altres tallers per alumnes de sisè de primària. Els alumnes de l’escola Xarxa i Santa Eulàlia, faran les activitats al Passeig de la Indústria mentre que els alumnes de l’escola Vedruna, la Valldan i Sant Joan ho faran a l’amfiteatre del Parc del Lledó. En la passada edició es va comptar amb més de 700 alumnes i enguany, es preveu superar la xifra.

Activitats per a tots els públics

La jornada continuarà amb un espectacle de ciència al Teatre Municipal per a totes les edats. Començarà a les 18:30 hores de la tarda i tractarà la matemàtica de les bombolles. Més tard, a les 20:30 hores, es culminarà la Nit Europea de la Recerca amb 6 microxerrades d’uns deu minuts al Claustre de Sant Francesc. L’activitat rep el nom de Postres de Ciència, i és que entre les respectives microxerrades, es faran petites pauses on els assistents podran airejar-se tot menjant unes Postres de Músic que proporcionarà l’organització.

Rosa Rodríguez, regidora d’educació a Berga, ha explicat que “des de l’Ajuntament celebren aquesta segona edició de la Nit Europea de la Recerca a Berga, ja que l’any passat la rebuda va ser molt bona i va poder-hi participar molta gent”. Rodríguez també ha afegit que “és una sort poder comptar amb la presència de tants científics berguedans que poden servir de referència als més joves”. A part dels científics de la comarca, la jornada disposarà de la col·laboració de diversos centres de recerca i universitats del país com la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya o la Universitat de Barcelona.

Tota la programació de la jornada es pot consultar AQUÍ.

X