Descomptes per a autobusos al peatge de la C-16 al Bages?

El Parlament aprova una proposta de resolució plantejada per Junts que insta el Govern a fer extensius als autocars els descomptes que des de principis d'any tenen els cotxes particulars que passen per les barreres de Manresa i Sant Vicenç de Castellet.

Pla general del peatge central de l'autopista C-16 a l'alçada de Sant Vicenç de Castellet. ACN

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta setmana una proposta de resolució que insta al Govern a fer extensius als autocars els descomptes que ja tenen els cotxes que passen per l’autopista C-16 al Bages. Des de principis d’any, hi ha una sèrie de descomptes que permeten pagar menys diners cada vegada que es travessa la barrera central (per anar directament a Terrassa) o directament no pagar, entre setmana, a la barrera lateral (cap a Sant Vicenç de Castellet o Montserrat). Ara, però, la majoria de partits polítics del Parlament volen que aquests descomptes també serveixin per als autobusos.

La proposta de resolució que s’ha aprovat va ser presentada per Junts per Catalunya i ha comptat amb els vots a favor del Junts, el PSC, els comuns, la CUP i VOX, i amb l’abstenció d’ERC. Des del grup proposador, el diputat David Saldoni defensa que les bonificacions per a autocars fomentarien el transport públic. De fet, assegura que és una obligació del Govern si realment vol afavorir el desplaçament col·lectiu: “Si volem fomentar el transport públic i fomentar una mobilitat sostenible i eficient, cal fer-ho potenciant el transport col·lectiu”.

Una manera d’afavorir que les empreses es moguin en bus

Saldoni també ha explicat que a la seva comarca, el Bages, “hi ha empreses que diàriament fan dos viatges amb treballadors per reduir la mobilitat”. I creu que s’han de posar facilitats perquè cada cop siguin més els empresaris que optin per aquesta opció. De fet, des de Junts asseguren que el fet que els autobusos quedin exclosos dels descomptes genera “un perjudici i un desavantatge competitiu per a totes les empreses que ja utilitzen el transport col·lectiu”.