Dones Actives: cada dimecres fins al desembre, trobada de dones a Berga sobre el sòl pelvià

L'Ajuntament llança una nova edició del projecte Dones Actives. Durant tot el trimestre, les participants es trobaran cada dimecres, a les 7 de la tarda, a l'Espai Jove, per parlar i aprendre sobre la zona pelviana.

La regidora d'Educació, Rosa Rodríguez, amb les fisioterapeutes Míriam Cano i Ona Rodríguez. MARC CANTURRI

En marxa una nova iniciativa del projecte Dones Actives a Berga. Fa set anys que la iniciativa convida les dones a trobar-se setmanalment en una activitat que serveixi d’excusa per generar un punt de trobada i un espai d’apoderament i confiança. En altres trimestres, s’ha optat per activitats com ioga o zumba, i aquesta vegada l’Ajuntament de Berga ha decidit organitzar trobades setmanals per a l’autoconeixement del sòl pelvià.

La regidora d’Educació de Berga, Rosa Rodríguez, ha dit en roda de premsa que “el que fem és el de menys” i ha destacat que “l’important és tenir un espai per a les dones, un espai de confiança i seguretat en què es puguin generar intercanvis i relacions socials”. Sobre la decisió de dedicar el trimestre al sòl pelvià, la regidora ha explicat que les temàtiques s’escullen en funció del feedback que l’Ajuntament rep de les dones que participen en cada edició.

Sessions “amb un treball molt personalitzat”

Les dues fisioterapeutes que conduiran les sessions són Míriam Cano i Ona Rodríguez. La primera fa 10 anys que és especialista en sòl pelvià i la segona també és preparadora física. Rodríguez ha detallat que “l’activitat servirà per donar a conèixer l’anatomia de la pelvis i per reconèixer aspectes que potser no són tan coneguts”. A més, diu, es podran identificar possibles disfuncions del sòl pelvià, com incontinències o altres patologies de caràcter sexual.

Tot plegat, han explicat les fisioterapeutes, es farà “a través d’un treball molt personal, individualitzat i centrat en la persona i la patologia”. En aquest sentit, Míriam Cano ha complementat que es tracta d’una activitat sense límits d’edat i adreçada tant a infants i adolescents, com també a dones adults o d’edat més avançada.

Primera sessió, el 4 d’octubre

La primera sessió del trimestre serà el 4 d’octubre. Se’n farà una cada setmana: cada dimecres, a les 7 de la tarda, a l’Espai Jove (carrer mossèn Espel, 13). I l’activitat s’allargarà fins al desembre.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer AQUÍ. Cada participant, a més, rebrà com a obsequi la tovallola oficial del projecte Dones Actives. Un cop inscrita, l’assistència a les sessions serà obligatòria, ja que la tercera falta comportarà la pèrdua de la plaça.

Durant les sessions -que es dividiran en una part teòrica i una altra de pràctica– es tractaran temes com la mobilitat de la zona pelviana, la respiració, els exercicis pel sòl pelvià, sexualitats i autoconeixement, activació de la musculatura de la zona i informació i prevenció sobre incontinències, prolapses i altres patologies de la zona pelviana.

X