La Quina Berguedana sortejarà una cinquantena de lots i un viatge valorat en 1.500 euros

Serà el cap de setmana abans de les festes de Nadal —dissabte 16— i tornarà a ser coorganitzada per cinc clubs de Berga: el CE Berga, el Bàsquet Berga, l'Handbol Berga, els Mountain Runners i la secció de vòlei del Club Esquí Berguedà.

La Quina Berguedana escalfa motors. La cinquena edició de la gran rifa dels clubs de Berga serà dissabte 16 de desembre, en l’únic cap de setmana que hi ha entre el pont de la Puríssima i l’inici de les festes de Nadal. De fet, la quina es presenta amb un eslògan que és tota una declaració d’intencions: “On comencen les festes”.

I és que l’organització té clar que la quina ja s’ha consolidat en el programa d’actes de desembre a la comarca com “una manera de començar les festes de Nadal”. Ho ha dit en roda de premsa el president de l’Handbol Berga, Marc Pons, acompanyat de representants dels altres clubs coorganitzadors. Com cada any, les entitats que sumen esforços per muntar la quina plegades són el Club Esportiu Berga, el Bàsquet Berga, l’Handbol Berga, els Mountain Runners i la secció de vòlei del Club Esquí Berguedà.

L’escenari serà el mateix de sempre: el pavelló vell. I a la quina està previst sortejar una cinquantena de lots de col·laboradors de la ciutat, la comarca i, fins i tot, de fora: enguany hi ha un patrocinador de Navarra que també s’ha volgut sumar a la causa. A més, el premi final serà un viatge valorat amb 1.500 euros per bescanviar en la destinació que el guanyador esculli. Els encarregats de presentar-la seran els mateixos que l’any passat, Eric Calderer i Judit Jordana, acompanyats per la selecció musical de PD Toni Malé i el suport tècnic de Dani Magyc.

Les entrades per la Quina Berguedana es podran comprar a partir de la setmana vinent al bar del pavelló poliesportiu, al camp de futbol i a l’oficina d’Assegurances Pau Bessa de la plaça dels Països Catalans. El preu de cadascuna serà de 25 euros.

Els cinc clubs organitzadors, a més, destinaran una part dels beneficis a l’entitat Creu Roja Berguedà.

Recollida de joguines i tirada de peluixos

El mateix dia de la Quina, el 16 de desembre, culminarà la campanya de recollida de joguines per a Creu Roja Berguedà i Càritas. Des d’avui i fins al mateix dia 16 es poden portar joguines per estrenar al camp de futbol, al pavelló, al local dels Mountain Runners, al local del CEB o a la seu de Berga Comercial.

“Cal que siguin joguines sense usar, les que regalaríem als nostres propis fills”, ha matisat Marc Pons. El material donat es farà arribar a Creu Roja i Càritas per tal que facin possible que, aquest Nadal, un cop més, cap infant quedi sense regal.

La campanya acabarà el mateix dia de la quina i coincidirà amb la tirada de peluixos. Es farà a les 8 del vespre, hores abans de l’inici de la gran rifa.

X