El Berga pinta Puig-reig de blanc-i-vermell i s’emporta el derbi per 0 a 2

Amb aquesta victòria els de Pau Morral es col·loquen segons a la classificació i només els separa un punt del líder

Els derbis comarcals sempre són difícils de preveure, independentment de l’estat de forma o la plantilla dels dos equips, i això és el que els fa tant i tan especials. Ahir, però, el Berga va resoldre els dubtes de tothom, demostrant que tenen l’ascens entre cella i cella i que no trauran el peu de l’accelerador.

Un Berga intens domina a la primera part

Puig-reig va quedar tenyit de blanc-i-vermell després que els de Pau Morral s’imposessin per un clar 0 a 2 en un partit molt intens. Tot i jugar com a visitants, els berguedans van dominar el partit des de l’inici i el Berga va fer-se amo i senyor de la possessió durant els primers minuts de l’enfrontament. El domini de l’equip de la capital va donar els seus fruits i les oportunitats no van trigar a arribar. La més clara la va tenir Eric Santmartí, que podria haver obert la llauna a l’equador de la primera part. Sergi Solanich, però, va negar-li el gol amb una gran aturada.

Tot i l’avís de Santmartí, però, el Puig-Reig no va reaccionar i al minut 43 el Berga va estrenar el marcador amb un molt bon gol de Ramon Artigas, que va aprofitar una gran passada de Marc Torres per perforar la porteria local i marxar al descans amb un 0 a 1 molt merescut.

Marc Torres sentencia el partit a la represa

A la segona part, el guió va canviar i el Puig-reig va mostrar-se més ofensiu, conscients que havien de remuntar contra un dels equips amb les defenses més dures de la competició. Al minut 57, però, Marc Torres feia el segon gol del partit i donava encara més avantatge al Berga, que es posava dos gols per sobre del Puig-reig quan faltava poc més de mitja hora perquè s’acabés el partit.

Al tram final de la segona part, els de Jesús Pelfort van llençar-se en atac i van assetjar el Berga a la seva meitat de camp, però la defensa i el porter visitant van estar molt encertats i van aconseguir deixar la porteria a zero.

Amb aquesta victòria, el Berga es refà de l’ensopegada contra el Natació Terrassa fa una setmana i es col·loca segon a la classificació, a només un punt de distància del Torelló, que és l’actual líder. D’altra banda, el Puig-reig cau a la setena posició, però segueix en la lluita del liderat, ja que es troba a només 6 punts del primer classificat.