Nova campanya de donació de sang a Berga el 6 i el 7 de desembre

El recapte es farà a la unitat mòbil de la plaça Viladomat, el dia 6, i a l'Hotel d'Entitats el dia 7.

Berga acollirà dues jornades de recapte de sang que es faran el 6 de desembre, amb la unitat mòbil, i el 7 de desembre a l’Hotel d’Entitats. Les campanyes promogudes pel Banc de Sang són imprescindibles per mantenir les reserves de sang en un estat òptim durant el mes de desembre, ja que durant els períodes festius, l’estoc baixa fins a un 20%. La necessitat de sang no s’atura per a les persones malaltes, i per això, és important continuar impulsant iniciatives també durant les festes de Nadal.

A Berga, s’han programat dues jornades: el dimecres 6 de desembre, en el marc de la Fira del Joc i de Nadal, a la unitat mòbil situada a la plaça de Viladomat, de 10 a 14 h; i el dijous 7 de desembre, a l’Hotel d’Entitats, de 17 a 21 h.

Poden donar sang les persones d’entre 18 i 70 anys, que pesin més de 50 quilos i es trobin bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Per fer la donació, cal portar un document d’identitat oficial (DNI, NIE, passaport o carnet de conduir).

Les persones que han fet un viatge poden consultar prèviament el web donarsang.gencat.cat/viatges i comprovar si hi ha algun impediment per donar sang a la tornada de determinades destinacions.

La campanya de donació de sang del mes de desembre compta amb la implicació de l’Ajuntament de Berga, Creu Roja Berguedà, l’Associació de Donants de Sang del Berguedà i la col·laboració especial de l’empresa Knauf.