Col·lapse a Berga per encetar el pont: els turistes es desvien per evitar cues i acaben atrapats a la ciutat

Els carrers Pere III, Rasa dels Molins i Salvador Espriu van ser els més afectats pel trànsit

@eduzalez

L’operació sortida pel pont de la Puríssima va tornar a col·lapsar el Berguedà de vehicles que es dirigien cap a la Cerdanya i Andorra. Tant la C-16 com els pobles propers a la carretera, van quedar farcits de cotxes durant bona part del dia.

De tota la C-16, però, hi va haver un tram concret on les retencions van ser especialment fortes. Es tracta dels 12 km entre Gironella i Cercs, on els vehicles van estar aturats unes 9 hores. El trànsit va començar a les 9:41 h del matí i no va ser fins a les 18:40 h de la tarda que els cotxes van tornar a circular amb normalitat.

Una altra zona afectada va ser el tram de la C-16 que passa per Guardiola de Berguedà, on es van registrar retencions de 4 km, concretament entre les 16:15 h i les 17:21 h de la tarda.

Els pobles propers a la C-16 també es col·lapsen

Els pobles que queden al costat de la C-16 com Guardiola de Berguedà, Cercs o Berga també van patir les conseqüències de l’onada de trànsit que va arribar a la comarca. Com és habitual, els carrers d’aquests municipis van quedar totalment col·lapsats de cotxes que buscaven una via més ràpida per evitar les cues de la carretera.

Berga va ser la població amb més trànsit de la comarca, concretament als carrers Pere III, Salvador Espriu i la Rasa dels Molins. La majoria dels vehicles que van formar aquestes cues, intentaven fer una drecera per retallar un petit tram de la C-16, entrant per l’entrada del sud de Berga, i tornant-se a incorporar a la carretera per la sortida que queda al costat de l’Institut Guillem de Berguedà.